Gezinti Bağlantılarını Atla
30.11.2012
Su projemizde sona doğru

Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, mühendis Nevzat Kamiloğlu ve İller Bankası çalışanı Ali Kurt ile Vakfıkebir’de yeni yerine taşınan TAKA Gazetesi Büyükliman Bölge Temsilciliğini ziyaret ederek “Hayırlı olsun” dediler. TAKA Gazetesi Yöneticileri Yusuf Turgut ve Zihni Ağırman’ında bulunduğu ziyaret sırasında başkanlar su projesinin son durumu hakkında bilgiler verdiler.

Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı Eynesil ilçeleri ve Yalıköy Beldesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Büyükliman İçme ve Kullanma Suyu Projesinin yüzde % 75’i tamamlandı. Su projesinin Haziran 2013’de tamamlanarak pırıl pırıl sularımız musluklarımızdan akacak.

Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı Eynesil ilçeleri ve Yalıköy Beldesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Büyükliman İçme ve Kullanma Suyu Projesi Vakfıkebir Ballı Köyü ile Deregözü Köyü arasından geçen Çanakçı Deresi ve Kirazlık Deresi’nden sahile inen hat üzerinden gerçekleştiriliyor.  Projenin finansmanının % 75’i İller Bankası, yüzde 25’i belediyelerin bütçelerinden karşılanıyor.

Proje kapsamında Çanakçı ve Kirazlık Deresi’ne 2 adet su alma yapısı yapılıyor. Çeşitli çaplarda yaklaşık olarak 80 kilometre isala hattı döşenecek. Hat üzerinde tahliye ve vantuz odaları debimetreli ve debimetresiz vana odaları yapılacak. 10 adet yeni su deposu inşa edilirken, 22 adet su deposunun yenilenmesi ve otomasyonu yapılacak. Bütün su depoları beyaz seramikle döşenecek. 1 adet arıtma tesisi ulaşım ve isale hattı geçiş köprüsü yapılacak. Su depolarının çevresi kafes tel örgü ile çevrilecek. İsale hattının katodik koruması yapılacak. Bütün sistem otomasyonla birbirilerini bağlanacak. Arıtma tesisinden arıtılan su kontrollü bir şekilde depolara cazibeli olarak aktarılacak.  Proje İller Bankası Müdürlüğü ile müşterek kontrol ediliyor. Belediyeler adına kontrol ve denetleme işlemini Vakfıkebir Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Hayri Birinci, teknik personel olarak da İnş. Müh. Nevzat Kamiloğlu yürütüyor.

Hayri BİRİNCİ
   Özgeçmişi