Belediye Meclisimizden Mehmetçiklerimize destek

05 Mart 2020 Perşembe

Belediye Meclisimizin, Mart ayı 2. Birleşimi Belediye Başkanımız Muhammet Balta’nın başkanlığında yapıldı.

Toplantıda tüm meclis üyelerimizin onayı ile Suriye İdlip’de askerlerimize karşı yapılan menfur saldırılar kınanarak Mehmetçiklerimize destek verildi.

Belediye Meclisimizin yayınladığı ortak bildiride şu ifadelere yer verildi;

Suriye İdlib gerginliği azaltma bölgesinde kahraman ordumuza karşı yapılan alçak ve menfur saldırıları Vakfıkebir Belediye Meclisi olarak nefretle kınıyoruz.

Acımız büyüktür.

Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

Vatanımızın birliği dirliği için kenetlenen kahraman ordumuz gereken cevabı misliyle vermiş şehitlerimizin kanını yerde bırakmamıştır.

Siyasi görüş ve farklılıklarımız ne olursa olsun Vakfıkebir Belediye Meclisi olarak yapılan bu menfur saldırının ardından ordumuz tarafından başlatılan Bahar Kalkanı Harekatını destekliyoruz.

Gerçekleştirilen harekât ile; rejimin ve destekçilerinin mahsum insanlara yönelik yaptıkları katliamların önlenmesi, topraklarından sürülerek sınırımıza göç etmeye zorlanan Suriye vatandaşlarının can güvenliğinin sağlanması ve ülkemize yönelen tehditlerin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkının ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir.

Bahar Kalkanı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız.

Gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür.

Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, ordumuza başarılar diliyoruz. Yüce Allah Mehmetçiklerimizin yardımcısı olsun.