Depremzedelere 5 bin 500 Vakfıkebir Ekmeği

05 Kasım 2020 Perşembe

Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, İzmir’de meydana gelen depremin ardından depremzedeleri yalnız bırakmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla İzmir’deki deprem mağdurlarına iki tırla birlikte 5 bin 500 adet ‘Vakfıkebir Ekmeği’ gönderildi.

Büyükşehir Belediyemiz tarafından ‘Trabzon Ekmeğini Paylaşıyor’ sloganıyla gerçekleştirilen yardım kampanyası çerçevesinde, fırınların kısa süre içerisinde ürettiği 5 bin 500 adet Vakfıkebir Ekmeği, poşetlenerek kolilere yerleştirildi. Vakfıkebir festival alanından hareket eden ekmek dolu tırlar, bir gün sonra İzmir’e ulaşacak. Günlerce bayatlamama özelliğiyle ülke çapında bilinen Vakfıkebir ekmekleri ile depremzedelerin birkaç günlük ekmek ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

BAŞKANIMIZDAN TEŞEKKÜR

Ekmeklerin tırlara yüklendiği sırada açıklamalarda bulunan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “İzmir depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bizler yardımlaşmayı ve dayanışmayı çok seven, özel bir milletiz. Bugün buradan İzmir’e 5 bin 500 adet ‘Vakfıkebir Ekmeği’ gönderiyoruz. Bu fikri ortaya koyarak bizlere talimat veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.