Hizmette altın dönem

21 Eylül 2018 Cuma

Vakfıkebir’de 2018 yılında yapılan ve yapımı devam eden proje ile hizmetlerle ilçenin yüzü gülüyor.

İlçeye tarihinin en büyük hizmetlerini kazandıran Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta 2018 yılında da hizmet rekorlarına yenilerini ekleyerek yoluna devam ediyor.

PLAJ VE SOSYAL ALAN PROJESİ TAMAMLANDI

2018 yılında yapılan ve yapımı devam eden hizmetlerle ilgili bilgiler veren Başkanımız Muhammet Balta, “Bu yıl Vakfıkebirimizin tarihine altın harflerle yazılacak hizmetler gerçekleştirdik. İçerisinde 1,5 kilometrelik yürüyüş yolu, bisiklet alanı, büfe, mini restraurant, dinlenme alanı, gölgelik, denize girme alanlarının bulunduğu ve Karadeniz Bölgesi’nin en güzel plajlarından birisi olmaya aday olan Vakfıkebir Plajı ve Sosyal Alan Projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. 2019 yılı yazında tam kapasite ile hizmet verecek. Bölgenin en önemli plajlarından birisi haline gelen Vakfıkebir Plajı daha şimdiden ilimiz dışında yaşanan insanların bile gözdesi haline geldi.

OTELİMİZ İÇİN 15 MİLYONLUK YATIRIM

Uzun yıllardır atıl durumda bekleyen Vakfıkebir Oteli Dünya’nın en önemli markalarından birisi olan Ramada markası ve 15 milyonluk bir yatırımla hizmete girdi. Hem yöre hem de bölge turizmimiz açısında büyük önem taşıyan otelimiz hizmete girdiği dönemde %100 doluluk oranına ulaşmıştır. Ayrıca istihdam acısından da bölgemiz insanlarına yeni bir alternatif olmuştur.

OSB’DE ARSA TAHSİSLERİ YAPILIYOR

İlçemizde 30 yıllık bir mazisi olan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nde arsa tahsislerine başlanıldı. Bir hayal gibi görünüyordu ama inşallah kısa bir zaman içerisinde bacalar tütmeye başlayacak. Yolu ile ilgili olarak da yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

VAKFIKEBİR EKMEĞİ TESCİL EDİLDİ

Yine uzun yıllardır girişimler yapılmasına rağmen sonuç alınamayan Vakfıkebir Ekmeği’nin Coğrafi işareti alınarak, Vakfıkebir Ekmeği Dünya’da ilk ve tek tescilli ekmek olarak kayıtlara geçti. Ekmeğimizin Coğrafi İşaretini alabilmek için çok kapsamlı bir araştırma başlattık. Fırıncılarımızla biraraya gelerek onların görüş ve önerlerini aldık. Osmanlı arşivlerinde yaptığımız araştırmalar sonucunda ekmeğimizin tarihi geçmişine ait çok önemli belgelere ve bilgilere ulaştık. Ekmeğimizin Osmanlı Salnamelerine konu olduğunu tespit ettik. Bu belgeleri ekmeğimizle ilgili yazılan üniversite tezleri, önemli yazarların kitaplarından alındılar, gazete, dergi arşivleri gibi çok sayıda materyalle birleştirerek bir başvuru dosyası oluşturduk . Yapılan değerlendirmeler sonucunda Vakfıkebir Ekmeği’nin Vakfıkebir’e ait olduğu ülkemizin tek tescil mercii olan Türk Patent Kurumu tarafından tescil edilerek festivalimizin ilk gecesi belgemizi teslim aldık.

FESTİVALİMİZ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

11 yıl ara verilen Vakfıkebir Ekmek, Kültür ve Sanat Festivali yeniden yaptık. Tüm bölge kamuoyunun büyük beğenensini kazanan festivalimiz çok yoğun bir ilgi gördü. Ekmeğimizi ve ilçemizin kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz festivalimizin amacına ulaştığını ve tanıtım anlamında çok önemli katkılar yaptığını düşünüyorum. Ulusal ve yerel, gazete, haber sitesi ve televizyonlarda geniş yer bulan festivalimiz aracılığıyla hedeflediğimiz tanıtımı gerçekleştirmiş olduk

BELEDİYE VE HASAN CEMİL GÜÇ CADDELERİ İÇİN PROJE

Belediye (Cezaevi) Caddesi, Hasan Cemil Güç Caddesi ve Ömer Nakkaş Caddesi, toprak işleri, sanat yapıları, yağmur suyu (drenaj hattı) ve çevre düzenlemeleri Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihale edilerek çalışmalara başlanıldı. İhaleyi alan firma şuanda ölçüm çalışmaları gerçekleştiriyor.

BETON, ASFALT YOL, SANAT YAPISI ÇALIŞMALARINA ARA VERMEDİK

İçerisinde bulunduğumuz 2018 yılında bütün bu proje ve hizmetleri gerçekleştirirken beton yol, asfalt yol, yol bakımı, yeni yol açma, parke taşı döşeme, sanat yapısı (taş duvar), altyapı, elektrik tellerlinin yeraltına alınması gibi çalışmalara ara vermeden devam ettik. İlçemizin her köşesinde hizmet için çalışıyoruz.

HİZMET ARTTIKÇA BEKLENTİLER DAHA DA YÜKSELİYOR

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Sizlerde takdir edersiniz ki, uzun yıllara dayanan birikmiş sorunların tümünü kısa bir zamanda çözmek mümkün olmuyor. Altyapıya büyük önem veriyoruz. Yık yap olmasın istiyoruz. Alt yapınız ne kadar güçlüyse şehriniz de o kadar güçlüdür. Tüm mahallelerimize aynı oranda hizmet etmeye çalışıyoruz. Adalet anlayışımızdan ödün vermeden aciliyet sırasına göre hizmetlerimizi yapıyoruz. Biz şehrimize hizmet ettikçe halkımızın bizden beklentileri daha da yükseliyor. Bu güzel ilçemizin insanlarına en güzel hizmetleri yapabilmek için büyük bir gayretle çalışarak bugüne kadar yaptıklarımıza bundan sonrada yenilerini ekleyerek hedeflediğimiz, hayal ettiğimiz Vakfıkebir’i inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.