İlçemizde Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim 2019 Cumartesi

İlçemizde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Muhtarlar Günü Programı sabah, Ramada Otel’de düzenlenen kahvaltıyla başladı.

Kahvaltının ardından muhtarlara hitap eden Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “Öncelikle bugünün muhtarlar günü olarak ilan edilmesini sağlayan ve Milletimizin bekası için gece gündüz çalışan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. Uzun yıllardır muhtarla iç içe olmuş bir kardeşinizim. Muhtarlık müessesesini çok yakından tanıyorum. Muhtarlarımız vatandaşlarımızla devletimiz arasında köprü vazifesi görüyor. Sizler devletimizin gözü, kulağısınız. Arkadaşlarımızın görevlerini yaparken sınırlarının dışına çıkmaması çok önemlidir. Bizler özel idarenin kapanmasıyla birlikte tüm ilçe geneline hizmet götürüyoruz. İlçe olarak sorumluluğumuz büyük. Bu bölgeyi bir çekim merkezi yapabilmek için el birliğiyle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle gününüzü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Muhtarların gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ise birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Daha sonra Hükümet Binası önündeki kutlama törenine geçildi.

Buradaki törende konuşan Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı izzet Çilingir, “Bugünün muhtarlar günü olarak ilan edilmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize ve gazi meclisimize şükranlarımı sunuyorum. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Kutlama programına, İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanımız Muhammet Balta, İlçe Jandarma Komutanı Safa Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, muhtarlar, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.