Vakfıkebir OSB yolu karayolları ağına alındı

19 Aralık 2018 Çarşamba

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, bacaların tütmeye hazırlandığı Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesmizde incelemeler yaptı. Vali Ustaoğlu’na OSB ile ilgili bilgiler veren Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta OSB yolunun karayolları ağına alındığını müjdeledi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Vakfıkebir’e gelişinde, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Duygu Sağlam, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu ve Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyeleri tarafından karşılandı.

Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı Baliya Mevkiine çıkan Vali İsmail Ustaoğlu’na burada Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta tarafından organize sanayi bölgesi ile ilgili olarak detaylı bilgiler verildi.

Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “Kamulaştırmaları tamamlanan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemiz, ilçemizin 4,5 km güneyinde olup yaklaşık 810 dönümlük alanda yer almaktadır. Parseller için ön tahsis toplama işlemi devam ediyor. Şu ana kadar 32 yatırımcı müracaat ederek arsa talebinde bulundu. Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemize ait hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İmar Planları 05/04/2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Planlama alanında; 3 adet 10.001-20.000 m² D tipi, 13 adet 7.001-10.000 m² C tipi, 21 adet 5.001-7.000 m2 B tipi, 28 adet 3.000-5.000 m2 A tipi olmak üzere toplam 65 adet sanayi parseli yer almaktadır.

BAŞKANIMIZ MÜJDEYİ VERDİ

OSB yolunun 25 metre genişliğinde çift gidiş çift geliş olarak imar planına işlendiğini belirten Başkanımız Muhammet Balta, yolun karayolları ağına alındığını da müjdeledi. Başkanımız Muhammet Balta, “OSB yolunun karayolları ağına alınmasında büyük emeği olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya şükranlarımızı sunuyoruz. Yaklaşık olarak 30 yıllık bir mazisi bulunan ve bir hayal olarak görülen Organize Sanayi Bölgemiz de bugün bacalar tütmeye hazırlanıyor. OSB’miz için geçmişten günümüze emek veren tüm Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, siyasetçilerimize ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde Vakfıkebir OSB Müteşebbis Heyet toplantısı yapıldı.