Vakfıkebir OSB’ye bacalar tütecek

19 Ekim 2018 Cuma

Vakfıkebir İlçemizde uzun yıllardır büyük bir hasretle beklenen Organize Sanayi Bölgesi’nde bacalar tütmeye hazırlanıyor. Vakfıkebir OSB’ye büyük ilgi gösteriliyor. Şuana kadar alınan başvuruların OSB’nin sanayi alanının yüzde 70’ine tekamül ettiği öğrenildi.

Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçebilmesi için çok büyük bir gayretle çalışan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, gelinen son durumla ilgili olarak bilgiler verdi.

810 DÖNÜMLÜK ALANDA 65 ADET SANAYİ PARSELİ

Başkanımız Muhammet Balta, “Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemiz, ilçemizin 4,5 km güneyinde olup yaklaşık 810 dönümlük alanda yer almaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın kredi desteği ile Müteşebbis Heyetimizin sorumluluğunda kurulanVakfıkebir Organize Sanayi Bölgemize ait hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İmar Planları 05/04/2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Planlama alanında; 3 adet 10.001-20.000 m² D tipi, 13 adet 7.001-10.000 m² C tipi, 21 adet 5.001-7.000 m2 B tipi, 28 adet 3.000-5.000 m2 A tipi olmak üzere toplam 65 adet sanayi parseli yer almaktadır

08/05/2018 tarihinde Altyapı Proje yapım ihalesi gerçekleştirilmiş olup, hazırlanan Şeritvari Haritalar, Yol Avan Projeleri onaylanmış olup; Zemin araştırma Raporunun hazırlanması için Bakanlık personelleri kontrolünde proje müellifince arazi çalışmaları tamamlanmış, rapor hazırlık aşamasındadır.

BAŞVRULAR DEVAM EDİYOR

Başvuruların alınmaya devam ettiği Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’ne Gıda Ürünlerinin İmalatı, Ağaç-ağaç Ürünleri İmalatı, Kauçuk-Plastik Ürünlerinin İmalatı, Giyim Ürünlerinin İmalatı, Kağıt ve kağıt Ürünlerinin İmalatı, Motorlu Kara Taşıtı-Treyler İmalatı,Ana Metal Sanayi, Fabrikasyon Metal Ürünleri İmalatı, İnşaat Ürünleri İmalatı, Diğer Metalik Olmayan Mineral Ürünlerin İmalatı, temel Eczacılık Ürünlerinin ve Eczacılığa İlişkin Malzemelerin İmalatı gibi sektörler başta olmak üzere 31 adet firma tarafından başvuru yapılmıştır. Yapılan başvurular onaylı İmar Planımızda yer alan Sanayi alanının yaklaşık 70’ine tekamül etmektedir.

ÇİFT GİDİŞ ÇİFT GELİŞ YOL

OSB yolunun 25 metre genişliğinde çift gidiş çift geliş olarak imar planına işlendiğini belirten Başkan Muhammet Balta, “Yolun karayolları ağına alınabilmesi için girişimlerimiz devam ediyor. Yılsonuna kadar altyapı projesi tamamen bitecek ve altyapının yapım aşamasına gelinecek. Yüce Allah nasip ederse 2019 yılı içerisinde de altyapının yapım ihalesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmayı planlayan yatırımcılarımızın çevre kirliliği oluşturmayan, gıda ürünleri imalatı, içeceklerin imalatı, tütün ürünleri imalatı, tekstil ürünlerinin imalatı, giyim eşyalarının imalatı, deri ve ilgili ürünlerin imalatı, ağaç-ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı, kağıt ve kağıt ürünleri imalatı, kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılması, kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı, kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı, temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı, diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı, ana metal sanayi, fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bilgisayar- elektronik ve optik ürünlerin imalatı, elektrikli teçhizat imalatı, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, motorlu kara taşıtı, treyler ve yarı treyler imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı, mobilya imalatı, makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı gibi sektörler başta olmak üzere tahsis için acele ederek biran önce başvurularını yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.