Vakfıkebir’e 112 Acil Servis istasyonu

24 Kasım 2017 Cuma

Vakfıkebir’de yaklaşık olarak 5 yıl önce yapılan ancak yaşanan sorunlar nedeniyle bir türlü hizmete giremeyen 112 acil servis istasyon binası Belediye Başkanımız Muhammet Balta’nın yoğun gayretleriyle kısa bir zaman içerisinde ilçeye ve yöreye hizmet vermeye başlayacak. Belediyemiz tarafından çatısı ve helikopter pisti yaptırılan 112 acil servis istasyonu Doğu Karadeniz Bölgesinde helikopter pisti olan tek 112 acil servis merkezi olacak.

Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcıları Yunus Kadri Eyüboğlu, Dr. Serdar Küçük, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Y. Eray Uslu, Teknik Birim Sorumlusu Halil İbrahim Adıgüzel ve Teknik Birim’den Bünyamin Mazlum, Belediye Başkanımız Muhammet Balta’yı ziyaret ederek konu ile ilgili olarak istişarelerde bulundular. Daha sonra Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Askerlik Şube Başkanı İsmail Delibaş, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz ile birlikte binada incelemeler yaptılar.

Ziyaretin ardından konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serdar Küçük, “Bu bölgede standartlara uygun olan, hastalarımızı rahatlıkla alabileceğimiz bir alana ihtiyacımız vardı. Bu istasyon helikopter pisti bulunması nedeniyle Doğu Karadeniz Bölgesinde bir ilk olacak. Türkiye’de ise çok az sayıda var. Belediyemizle karşılıklı bir protokol yaparak burayı devir alacağız. Belediye başkanımız Sayın Muhammet Balta burasının hizmete girmesi için çok büyük gayret gösteriyor ve her türlü fedakârlığı yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Vakfıkebir’in diğer ilçelere de örnek olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta istasyonun hizmete girmesi için büyük gayret gösterdiklerini belirterek “Bundan sonrada üzerimize düşen görevleri yapacağız” diye konuştu.