Muhtarlarımızın Günü

İlçemizde muhtarlar günü dolayısıyla bir program düzenlendi.
Altınköşk’te İlçe Kaymakamlığımızın düzenlediği kahvaltının ardından Hükümet Konağı önündeki törenlere geçildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir, “ Muhtarlık müessesesinin kuruluş günü başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarih ve 11 Sayılı genelgesinin aynı gün resmi gazetede yayınlanmasıyla muhtarlar günü olarak kutlanmaya başladı.
Bugünün muhtarlar günü olarak ilan edilmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize, gazi meclisimize ve yine genelgenin yayımlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Askerlik Şube Başkanı İsmail Delibaş, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, daire amirleri ve muhtarlar katıldılar.