100. Yıl heyecanı

31 Ocak 2018 Çarşamba

Vakfıkebir ilçemizin 100. Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla belediyemiz tarafından bir hafta boyunca çok önemli etkinlikler gerçekleştirilecek. Başkanımız Muhammet Balta’nın bizzat ilgilendiği hazırlıklar tamamlanmak üzere.

100. Yıl Kutlama Programı kapsamında 10-11 Şubat tarihlerinde kapalı spor salonunda masa tenisi ve satranç turnuvası, 12 Şubat tarihinde hükümet binası önünde dart turnuvası düzenlenecek. 13 Şubat’ta öğrencilerin katıldığı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının değerlendirilmesi, Saat 18.00’de ilçe gençlik merkezinde kahramanlık türkülerinin dinletisi yapılacak.

14 Şubat’ta Saat 9.00’da mehteran ile yürüyüşle başlayacak olan törenler, saat 10.00’da hükümet binası önünde çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam edecek. Ardından Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta günün anlam ve önemine belirten konuşmasını yapacak. Buradaki törenler halk oyunları ve mehteran takımının gösterileri ile sürecek.

Saat 11.00 atletizm yarışmasının finali ve ödül töreni, 11.30-14.30 saatleri arasında Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Sitesi’nde “Mavi Aslında Siyahtır” adlı tiyatro gösterisi sunulacak. 17.00 Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Sitesi’nin üst katında Vakfıkebirli sanatçılar karma plastik ve resim sergisi açılacak. 18.00’de Vakfıkebir Belgesel Film gösterimi yapılacak.

14 Şubat tarihindeki kutlama programı Araştırmacı Yazar İsmail-Hacıfettahoğlu’nun konferansı ve yarışmaların ödül töreni ile sona erecek. 16 Şubat tarihinde ise sabah namazının ardından Merkez Yeni Cami’de Kuran-ı Kerim Dilaveti ve şehitleri anma günü yapılacak.

100. Yıl kapsamında Araştırmacı-Yazar İsmail Hacıfettahoğlu’nun hazırladığı kitabın basımı yapılıyor. Ayrıca ilçede ilk kez “Vakfıkebir için çal klipi” çekiliyor. “Yol Gider mi gider mi bizim Büyükliman’a” adlı türküyle Vakfıkebir’in her kesiminden insanların seslendirmesi ile ilçenin güzellikleri tanıtılacak. Yine ilçede ilk kez Yönetmen Mehmet Polat tarafından hazırlanan ve Vakfıkebir’i tüm yönleriyle anlatan filmin gösterimi yapılacak

Belediye Başkanımız Muhammet Balta, ilçenin 100. Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla önemli hazırlıklar yaptıklarını ifade ederek, tüm yöre halkını bu anlamlı güne davet etti.