100. Yıl plastik sanatlar sergisi açıldı

15 Şubat 2018 Perşembe

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü dolayısıyla otuz sanatçımızın bir araya gelerek açtıkları Plastik Sanatlar Sergisinin açılışı yapıldı. Sergi Altınköşk’te Pazar gününe kadar gezilebilecek.
Serginin açılışında konuşan sanatçılar Aycan Bahadır ve Mehmet Hacıfettahoğlu, “Türk sanatının yüzde elliden fazlasını çıkaran Trabzon gibi bir kentte yaşıyoruz. Yaşamın bir parçası olan sanatta bakmakla görmek arasındaki farkın fark edilmesiyle başlayan bu süreçte sanatçılar olarak gerekli hassasiyetin fazlasıyla gösterildiği bir ilçede sergi açmanın gururunu yaşıyoruz. Birçok ilde açtığımız sergilerden daha fazla ilginin Vakfıkebir’de gösterilmesi bizleri memnun etti. Bu demek oluyor ki ilçemiz halkının sanata olan açlığını görmemezlikten gelemeyiz. İnancımız odur ki en kısa zamanda burada tekrar bir sergi açmak durumundayız “dediler.
Karikatürist- Gazeteci-Yazar Hikmet Aksoy’da yaptığı konuşmada; "Toplum, kültür sanat ve bilimde ne denli ileri giderse o derece mutlu, çağdaş ve aydınlık bir yaşamı yakalamış olurlar. İşte böyle bir ortamı yakalama çabasında en çok aydın insanlar, sanatçılar yaşadıkları toplumu yarınlara taşırlar. Bugün burada Vakfıkebir'in sanat tarihi adına bir ilk yaşanacak. O da güzide 31 sanatçımızın bu ilçede ilk kez bu anlamda bir sergiyi gerçekleştirmiş olmalarıdır. Sanatsal çabalarıyla kendilerini yaşadığı topluma, insanlığa adayan sanatçılarımızın plastik sanatlar sergisini beğeneceğinize inanıyorum.Sanat bu ülkenin atardamarı olduğu gün tüm sorunların biteceğine inancımı belirtmek isterim. Toplumsal anlamda söylüyorum; çocuklarımıza haksızlık yapıyoruz. Elbette ki çocuklarımız spor yapacaklar, folklora ilgi duyup oynayacak, eğlenecekler bunlar bedensel sağlık için gerekli. Ama onların ruh sağlığını bedii zevk ve heyecanını artırıp yaşama daha temiz duygularla bağlayacak güzel sanatların resim, musıki, heykel, edebiyat, mimari, tiyatro, bale dallarında kurslara katılmalarını sağlamalıyız. Ancak o zaman gerçek toplumsal kalkınmanın yolunu tutmuş oluruz” dedi.
Belediye Başkanımız Muhammet Balta; “100. Yıl etkinliklerimizde sanatsal farkıntalık yaratmak istedik. Bu serginin bir başlangıç olmasını diliyorum. Bu tür faaliyetleri yapmak için belediye olarak her zaman seferber olacağız. Sanatsal insan günceldir. Naziktir, kimseyi kırmaz ve üzmez. Sanatsız kalmış bir ülkenin hayat damarları kopmuş demektir. Vakfıkebir’de şunu iyi biliyoruz çok değerli sanatçılarımız ve büyüklerimiz var. Sonatçılarımız ile gençlerimizi buluşturmak gayreti içersindeyiz. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Kaymakam Mesut Yakuta; “Buradaki resimlerin bir çoğunun Vakfıkebirli sanatçıların olması nedeniyle çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İlçe halkımızın bu tür sanatsal faaliyetlere aç olduğunu bu gün burada gördük. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
TBMM Çevre Komisyon Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Milletvekilimiz Muhammet Balta ise; “Bu gün 100. Kurtuluş yıl dönümümüz Allah bir daha böyle bir gün göstermesin. Vakfıkebir Gülbaharhatun şehri. Trabzon bir sağlık şehri, spor, eğitim şehri. Trabzon Vatanını milletini karşılıksız seven ve bu uğurda da ölümü göze alan bir şehir. Trabzon yiğit ve mert insanların bulunduğu bir şehir. Trabzon’un farklı bir özelliği daha var, Trabzon metrekaresinde en fazla sanatçı barındıran bir şehir. Bir mutluluğumuzda böylesine sanatçıların Gülbaharhatun’un şehri Vakfıkebir’de 100. Kurtuluş yıl dönümünde sergi açmaları da bizleri son derece mutlu etti. Sanatkar olmak çok zordur. Herkes sanatkar olamaz. Bu bir ilktir ama işin başı eğitimdir. Bu sergiyi izlemeye gelenler görecekler kendilerine olan öz güvenleri artacak ve belgide bu sergi sayesinde buradan daha nice sanatkarlar çıkak. İnsanlarımızı bir araya getirmek 100. Yılda çok önemliydi ve görüyorum bu da başarıldı.Sanatçı olaya siyasi olarak bakmaz. Al bayrağın altında yaşamak isteyen herkes bizim kardeşimizdir. Al bayrağın altında yaşamak istemeyen herkes bizim düşmanımızdır. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum” diye jonuştu.
Konuşmaların ardından topluca kurdele kesilerek sanatçılar eserleri hakkında izleyicileri bilgilendirdiler.

Serginin açılışına ayrıca AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Salih Birincioğlu, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Yıldıray Topal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, belediye meclis üyelerimiz, daire amirleri ve ço