19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutladık

19 Mayıs 2021 Çarşamba

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Vakfıkebir ilçemizde düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet binası önünde yapılan tören İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Ali Civil’in Atatürk Anıtına Çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, şiir okundu.

Törene Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Cumhuriyet Savcısı Kadir Enes Atilla, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkanımız mesajında şunları söyledi;

19 Mayıs, bizler için bağımsızlığın, zaferin ve kurtuluşun simgesidir.

Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bundan 102 yıl önce başlattığı bağımsızlık mücadelesiyle hür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Samsun'da başlayan bağımsızlık mücadelesi dalga dalga yurdumuza yayılmış, bu kutlu mücadelenin sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

Bu önemli günü Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyor olmamız, gençlerimize verdiğimiz değeri göstermektedir.

Ülkemizin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir.

Sevgili Gençler; aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi.

Bu değerli emaneti yaşatmak, korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak, en büyük görev ve sorumluluğunuzdur.

Sizlere güveniyor, ülkemizin geleceğe taşınması için azimle, gayretle ve özveriyle çalışacağınıza gönülden inanıyorum.

Değerli Hemşehrilerim;

Normalleşme sürecinin başladığı bugünler de mesafe, maske ve hijyen kurallarını harfiyen uygulayalım. Hep birlikte verdiğimiz emeklerin boşa gitmemesi için lütfen tedbiri elden bırakmayalım.

Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.