36 Obanın yolunu yapıyoruz

02 Mayıs 2018 Çarşamba

Başkanımız Muhammet Balta’nın görev süresi boyunca tüm mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz ilçe tarihin en büyük yol hamlesini yaylalarımızda da sürdürüyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli yayla yollarında birisi olan ve 36 obaya ulaşımı sağlayan Çayırbağı-Beypınarı Yayla yolunun bakım onarım çalışmaları devam ediyor. Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

VAKFIKEBİR BİZİM ANA BABA BELEDİYEMİZ

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik "Bu yolu Tonya, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Düzköy ilçeleri ile Çağırbağı Mahallesi'nin yaylacıları kullanmaktadır. Düzköy Belediye olarak bizim bu yolu genişleyecek gücümüz yok. Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta'yı ziyaret ederek bu konuyu kendisiyle görüştük ve Çağırbağı Mahallesi'nde Beypınarı Yaylasına kadar yaklaşık 13 kilometrelik yolun tamamını genişleme, bakım ve onarım kararı aldık. Tabi bunun yükünü, zahmetini tamamen Vakfıkebir Belediyesi çekiyor. Vakfıkebir bizim anne baba belediyemizdir. İlçemiz adına, bütün yaylacılar adına Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta'ya çok teşekkür ediyorum. Allah kendisinde razı olsun" diye konuştu.

HİZMETTE SINIR YOK

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta ise, göreve geldikleri günden beri Vakfıkebir'in yanı sıra çevre ilçelere de her konuda destek olmak noktasında gayret gösterdiklerini ifade ederek: "Yazın gelmesiyle birlikte gurbetçilerimiz tatillerini geçirmek için memleketlerine geldiler. Memlekete gelince de aileleriyle hasret giderdikten sonra doğup büyüdükleri yaylalara çıkmak istiyorlar. Bizim de en önemli yayla yollarımızdan bir tanesi de Çayırbağı-Beypınarı yoludur. Vakfıkebirlilerin de kullandığı önemli yoludur. Burada yaptığımız genişleme, bakım, onarım ve asfalt çalışmalarına toplamda 850 bin TL harcadık” dedi.