Aile en sıcak yuvadır

18 Ocak 2018 Perşembe

YADES (Yaşlı Destek Programı) Projesi kapsamında ilçemizde düzenlenen toplatıda konuşan Belediye Başkanımız Muhammet Balta, önemli mesajlar verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen, Trabzon Valiliği Koordinasyonunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen YADES (Yaşlı Destek Programı) Yaşlanma Yaşa projesi kapsamında 18 ilçede belediye başkanları, kaymakamlık yetkilileri, belediye personelleri, muhtarlar ve halka seminerler veriyor.

Proje kapsamında Vakfıkebir İlçesinde Eğitmen İntizam Seyda Durgun ve Fatma Argın tarafından Yaşlı Destek Hizmetleri, kurumlar arası işbirliği ve YADES Koordinasyon Merkezi konularında seminerler gerçekleştirildi. Programda bir konuşma yapan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “Bu projeyi çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Bizler yerel yönetimler olarak bu tür projelere her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yaşlılara bakım konusunu sadece devlete bırakmamamız lazım. Bizlerde bireyler olarak anne ve babalarımızı bakma noktasında duyarlı olmak ve gayret göstermek zorundayız. Gücümüzün yetmediği yerlerde yardım istemeliyiz. Genç nesillerimize de bu duyarlılığı işlememiz lazım. Aile ortamındaki huzur hiçbir yerde bulunmaz. Hiçbir modern ortamda ailedeki gibi sıcak olamaz. Aile büyüklerimiz bizi nasıl bakıp büyütmüş, sorunlarımızla ilgilenmişse bizlerde onların her derdi ile ilgilenmeli sorunlarına çözüm bulabilmek için gayret göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı. Yaşlı Destek Programı (YADES), Türkiye’de ikamet eden ve hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesi için tasarlandığını belirten Proje Asistanı Hakan Şener, “YADES ile yaşlılarımızdan biyo-psiko sosyal bakıma ihtiyacı olanların, gerekli olan bakımlarının yaşadıkları mekânlarda yapılarak hayatlarının kolaylaştırılmasını ve bu hizmetlerin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Trabzon’da gerçekleştirilen proje kapsamında bizler de farkındalık yaratıyoruz” diye konuştu.