Alt yapı olmadan üst yapı olmaz

24 Kasım 2017 Cuma

Büyükliman Mahallesi Muhtarı Osman Nuri Sevim, Aza Sadık Aydın ve mahalle halkı Belediye Başkanımız Muhammet Balta’yı ziyaret ederek mahalleye yapılan ve yapılması planlanan hizmetlerle alakalı görüş alışverişinde bulundular.

KAYNAKLARIMIZI VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ

Ziyaret sırasında konuşan Başkanımız Muhammet Balta, “Hizmetleri yaparken öncelikli olarak alt yapıyı tamamlamak istiyoruz. Biz önce yap, sonra yık kadar zengin bir belediye değiliz. Kaynaklarımızı verimli kullanmak zorundayız. Büyükliman Mahallemizde elektrik tellerinin yeraltına alınması mahalle için çok önemli. Neden? Görüntü kirliliği oluşturuyor, ayrıca can ve mal güvenliği acısından da önemli. Sadece ana yollar değil ara yollarda da sıkıntımız var. Elektrikle ilgili çalışmalar bitikten sonra üst yapı çalışmalarına başlayacağız. Göreve başladığımız günden beri hem, Cemil Güç'den Gaziırmak'a kadar olan bölgeyi hem de cezaevi bölgesini gündeme getirdim. Büyükşehir Belediye Başkanımızla da görüştük. Bir proje hazırlandı. Hem cezaevi yolu, hem Büyükliman Mahallemizdeki yolun maliyeti yaklaşık 3 milyon TL. Mevcut yolu asfalt yapar geçeriz, belki mutlu olursunuz. Ancak alt yapıyı yapmadan üst yapıyı yapmak ne kadar doğru bir yaklaşım olurdu? Bu yoldan hem vatandaşlarımız hem de iki okulumuz hizmet alıyor. Ayrıca aynı güzergah üzerindeki köprünün yenilenmesi için DSİ'ye müracaat ettik.

BU MAKAM SİZLERİNDİR

Vatandaşımızın hizmet talep etmek en doğal hakkıdır. Şunu samimiyetle söyleyebilirim ki; 42 aylık görev sürem içerisinde köyünde, şehir merkezinde yaptıklarımız küçümsenecek işler değildir. İmkansızlıklar içerisinde şuana kadar 31.12.2016 tarihine kadar 60 milyon TL’lik yatırım yaptık. Bu yıl yaptıklarımız hariç. Ben belediye başkanı olarak eksik yada fazla yapabilirim. Bu makamı kendi şahsım için meşgul etmiyorum. Bu makamda şuanda şahsım oturuyorsa bilin ki burada sizler oturuyorsunuz. Dolayısıyla bu makama göstereceğiniz saygı şahsıma değil kendinize göstereceğiniz saygıdır. Bu makama yapılacak saygısızlıklara müsaade etme hakkımız yoktur. Vakfıkebir'de 144 kilometrelik alanda nerede hangi yolda sorun var. Yüzde doksanını biliyorum. Çözümü içinde mücadele ediyorum.

50 YILLIK SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ

Kamu yatırımları olarak Vakfıkebir tekrar merkez oluyor. Emniyet müdürlüğünden, adliye binasına, sosyal hizmetler merkezinden, iş-kur hizmet merkezine kadar. Vakfıkebir'in 50 yıldır birikmiş sorunlarına 3.5 yıllık bir sürede hızlı bir şekilde müdahale ettik ve etmeye devam ediyoruz. Büyükliman Mahallesi’nin suyu yapıldı. Elektrik telleri yer altına alınıyor, yolu parkesi yapılacak. Bu mahallemizin yollarını alt yapı işlerini yapmadan yapsaydık bugün bize; “Madem sökecektiniz niye yaptınız?” diye sorulacaktı. Enerji Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok önemli destekler veriyor. Onun destekleri sayesinde mahallemizdeki elektrik çalışmalarını yürütüyoruz. Vatandaşlarımız arka planda yapılan alt yapı hizmetlerini bilmediği için niye bu güne kadar yapılmadı? Diye soruyorlar. Vatandaşımız hizmet bekler haklıdır. Yılsonuna kadar sanat yapılarını ve yağmur suyu hattını tamamlamak istiyoruz. Ardından yolun parkesini, kaldırımları ve aydınlatmasını yapacağız” dedi.