Arşiv çalışması başlattık

23 Kasım 2017 Perşembe

Belediye Başkanımız Muhammet Balta, belediyemiz bünyesinde oluşturmayı planladığımız arşiv çalışmamız ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Değerli Vakfıkebirliler;

-Yukarıda gördüğünüz fotoğrafı Araştırmacı-Yazar İsmail Hacıfettahoğlu’nun arşivinden, Şemsi Güner ve Ömer Özgüner tarafından hazırlanan “Karadeniz” isimli kitaptan alarak belediyemizin arşivine kattık.

-Fotoğraf 1980’li yılların başlarında Vakfıkebir Merkez Eski Cami önünde çekilmiştir. Fotoğrafta tanıdıklarınız varsa yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

-Sevgili hemşerilerim; Vakfıkebir Belediyemiz 1877 yılında kurulmuştur. Ancak çeşitli nedenlerle belediyemizin bünyesinde geçmişten gelecek nesillere bırakabileceğimiz bir arşiv oluşturulamamıştır.

-Bu konu ile ilgili olarak, Osmanlı Arşivlerinden ilçemiz ve belediyemizle ilgili bilgilerin araştırılması için çalışma başlattım. Bu araştırma devam ediyor.

-Belediyemizin bir arşivi olsun, her fani gibi bizlerde bu görevlerden ayrılırken gelecek nesillere bir miras bırakalım düşüncesindeyiz.

-İlçemiz merkez ve mahalleleri ile alakalı olarak geçmiş dönemlerden kalan bilgi, belge, fotoğraf veya görüntüleri toplayarak arşivliyoruz.

-Bu konuda siz değerli vatandaşlarımızın da yardım ve katkılarını bekliyoruz. Elinde bilgi, belge fotoğraf veya görüntü olan vatandaşlarımızın bunları bizzat belediyemizin basın birimine veya vakfikebirbelediyesi061@gmail.com mail adresimiz aracılığıyla bizlere ulaştırmalarını rica ediyorum.

-Bizlere ulaştıracağınız bilgi, belge, fotoğraf veya görüntüleri kopyalayarak sizlere iade edeceğiz.

-Sizlerden bizlere gelecek olan tüm tarihi belgeleri getirenin belirttiği isim ile arşivleyecek ve kullanılması gerekiyorsa bu isim belirtilerek kullanılacaktır.

-Çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakabileceğimiz bu önemli miras için hepinizin duyarlılık göstereceğine inanıyor, saygılar sunuyorum.

Bilgi için telefon: 0462 841 50 08