Başkanımızın yeni yıl mesajı

02 Ocak 2022 Pazar

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkanımız mesajında şunları söyledi; “Değerli hemşehrilerim; Bir yılı daha geride bıraktık. Her yeni yıl, yeni bir başlangıçtır. Yeni umutları ve beklentileri de beraberinde getirmektedir.

2021 yılında da devam eden Koronavirüs vakaları nedeniyle dünyamız ve ülkemiz adına zorlu süreçlerden geçtik. İnsanların sağlıkları tehdit altına girerken çok üzücü ölümler yaşandı.

Geleceğimizin ümit ettiğimiz gibi olabilmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyor. Vakaların artışa geçtiği bu günlerde mesafe, maske ve temizlik kurallarını aksatmadan uygulamaya devam edelim. Aşılarımızı mutlaka yaptıralım.

Bu yıl yaşadığımız doğal afetlerle de ülke olarak acı günler geçirdik. Ahirete irtihal eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

Geride bıraktığımız yıl içerisinde ilçemize hizmet edebilmek için var gücümüzle çalıştık. Bundan sonrada Allah nasip ederse Vakfıkebirimiz için çalışmaya devam edeceğiz.

2021 yılında Vakfıkebirimize kazandırdığımız hizmetlerden ve projelerden bahsetmek isterim;

Vakfıkebir Ekmek Temalı Millet Bahçesi Projemizi tamamladık.

Yaklaşık olarak 3 bin kişiye iş ve aş kapısı olacak olan Organize Sanayi Bölgemizin yeni yolunun, altyapısının ve elektrik şebekesinin yapım çalışmalarını başlattık, devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz törende parsel tahsisi yaptığımız 12 firmamıza belgelerini verdik. Kısa bir zaman içerisinde yatırımlarını yapmaya başlayacaklar.

14 Şubat Kurtuluş Caddemizde peyzaj ve çevre düzenleme projesi gerçekleştirdik.

Halkımızın bizlerden beklediği önemli hizmetlerden birisi olan yeni pazaryeri, otopark, sosyal yaşam alanının kentsel tasarım projesini Büyükşehir Belediye Meclisimizden geçirdik. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyemiz tarafından ihalesi gerçekleştirilecek.

Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız ve Vakfıkebir Fen Lisemizin 200 kişilik öğrenci yurdu hizmete girdi.

Türk Patent ve Marka Kurumundan Vakfıkebir Külek Peynirimizin tescilini gerçekleştirerek Coğrafi İşaretini aldık. Yaptırdığımız tescille birlikte ilçemize yeni bir marka kazandırdık. Bunun yanı sıra üç firmamız tarafından üretilecek olan külek peynirimize ilginin artması ile birlikte yeni istihdam imkanlarının oluşmasının önünü açtık.

Büyükşehir Belediyemiz aracılığıyla 8 mahallemizin grup yolunda ve bazı mahalle yollarımızın bozulan kısımlarında asfalt yol çalışmaları gerçekleştirdik. 46 Mahallemizin tamamında, yayla yollarımızda, yol bakım ve onarım, Demirci Mahallemizde beton yol çalışmaları yaptık.

Kemaliye, Hacıköy, Büyükliman, Cumhuriyet, Çavuşlu, Deregözü, Körez, Açıkalan, Akköy, Bahadırlı, Esentepe, Fethiye, Güneysu, Karatepe, İlyaslı, Köprücek, Ortaköy, Soğuksu, Yalı ve Küçükdere mahallelerimizde yağmur suyu, 7 mahallemizde parke taşı döşeme çalışmaları gerçekleştirdik.

Esentepe, Çavuşlu, Köprücek, Güneyköy, Sekmenli, Hürriyet, Caferli, Hamzalı ve Çamlık Mahallelerimizde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sanat yapısı (taş duvar) çalışmaları yaptık.

İhtiyaçlı 1800 vatandaşımıza hayırsever iş adamlarımızın katkılarıyla nakit ve gıda yardımlarında bulunduk.

Pandeminin sürdüğü yıl içerisinde dezenfekte çalışmalarımızı aksatmadan devam ettirdik.

Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan gasilhane tamamlandı.

Araç parkımıza yeni araçlar kazandırdık.

2022 yılında da ilçemizin vizyonunun gelişmesi, modern ve yaşanılabilir bir kent olması yolunda çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin yeni yılını kutluyor, 2022 yılının ülkemize, milletimize ve insanlığa; barış, huzur, sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.