Bilim sanat merkezi açıldı

26 Ocak 2023 Perşembe

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Vakfıkebir Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Uçar, Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Müdürü Kadri Alay, Müdür Yardımcısı İbrahim İlhan Kalyoncu ve Okul Aile Birliği Başkanı Sadık Aydın ile birlikte Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi binasının üst katında eğitim-öğretime başlayan Vakfıkebir Bilim Sanat Merkezinde incelemelerde bulunarak idareci ve öğrencilerle sohbet etti.

BÜYÜKLİMAN YÖRESİNE HİZMET VERİYOR

Vakfıkebir Bilim Sanat Merkezi ile ilgili bilgi veren Kurum Müdürü Ayhan Uçar, “Kurumumuz 28 Kasım 2022 tarihinde eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır. Büyükliman Havzası’na ( Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Şalpazarı ve Tonya ) hitap eden Bilim ve Sanat Merkezi bu ilçelerden öğrenci kabul etmektedir. İlkokul 1,2,3. sınıf öğrencilerinin katıldığı Bilsem sınavlarını kazanan, Müzik, Resim ve Genel Zihinsel Yetenek(üstün zekalı) alanlarında başarılı olan öğrenciler 2. sınıftan lise son sınıfa kadar okul dışı vakitlerde kurumumuzda eğitim almaktadır. Okulumuz yeni açıldığından mevcut öğrenci az olmakla birlikte, 200 öğrenciye kadar hizmet verme kapasitemiz bulunmaktadır. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemlerinde bu sayıları arttırmak için çalışmalarımız devam etmektedir.

5 AŞAMALI EĞİTİM PROGRAMI

Bilim ve Sanat Merkezine başlayan öğrenciler 5 aşamalı bir eğitim programına alınırlar. Tüm programlar, öğretmenler tarafından öğrenci merkezli, öğrencilerin yaratıcılığını, problemlere farklı yaklaşım ve çözüm bulma becerilerini geliştirecek ve yetişkinlik dönemlerindeki şartlara hazırlayacak nitelikte bireyselleştirilerek hazırlanır. Programların uygulanmasında örgün eğitimden tamamen farklı özel eğitim yöntem ve teknikleri, özel materyaller kullanılır. Kurumumuzun Misyonu, öğrencilerimizin zekâ, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren öğrencilerin gelecekte ülke için faydalı bireyler olarak yetiştirilmesine yardımcı olmaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Yarıyıl tatilinde Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında, kapılarımızı örgün eğitimde bulunan tüm öğrencilere açtık. Bu kapsamda Drama, Akıl Oyunları, Müzik, Yaratıcı Yazarlık, Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Düşünme Eğitimi atölyelerini açtık. Şu an bu kurslarda aktif olarak 49 öğrenci eğitim almaktadır” dedi.