Bölegenin en güzel sahillerinden birisi olacak

03 Temmuz 2018 Salı

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta devam eden plaj ve sosyal alan projesi ile sahilimizin tamamıyla alakalı önemli açıklamalar yaptı.

Belediyesimiz tarafından sahilde gerçekleştirilen plaj ve sosyal alan projesinde sona gelindi. Projenin 20 gün içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

Belediye Başkanımız Muhammet Balta, proje alanında incelemelerde bulunarak yapılması gerekenlerle ilgili son ayrıntıları inceledi, gerekli talimatları verdi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “projemizin % 85’lik bölümü tamamlandı. Burayı sadece plaj değil, yürüyüş ve bisiklet yolu ile halkımızın tamamının kullanabileceği bir alan olarak tasarladık. Yürüyüş ve bisiklet yolunda halkımızın spor yapabileceği aletlerde olacak. Vatandaşlarımız her türlü hizmeti alarak daha güvenli bir şekilde denize girebilecekler. Vakfıkebir’imizin sahilinin tamamı içinde güzel projelerimiz var. Hem mevcut 220 dönümlük dolgu alanı hem de yeni oluşturacağımız 550 dönümlük alanla birlikte Vakfıkebir’in sahille olan bağlantısını kurarak ilçemizin cehresini değiştirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili karayolları ve DSİ’ inin görüşlerini aldık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduk, takibini sürdürüyoruz. Onayı alır almaz hızlı bir şekilde düzenlemelerimizi başlayacağız. Bir taraftan da zaman kaybetmemek adına bu alanla ilgili proje çalışmalarını sürdürüyoruz. İnşallah bakanlık onayından sonra yatırım programına aldırarak çalışmalarımıza başlayacağız. Burada ticari, sosyal ve sportif faaliyetlerin yapılabileceği alanlar olacaktır. Sahilimizde yapacağımız projeleri hem Vakfıkebir hem de bölge halkımızın hizmetine sunmuş olacağız” dedi.