Coşkuyla kutladık

14 Şubat 2020 Cuma

Vakfıkebir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
Önce sabah namazına müteakiben Vakfıkebir Merkez Yeni Cami’de şehitlerimiz için Kurna-ı Kerim okundu. Vakfıkebir’deki kurtuluş töreni kortej yürüyüşü, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta yaptı. Başkanımız Muhammet Balta konuşmasında şunları söyledi; “Birinci Dünya savaşının başladığı 1914 yılından itibaren Büyükliman yöresi savaşın olumsuzluklarını derinden yaşamış bir Vatan parçasıdır. 1916 yılında işgal edilen Vakfıkebir’de, işgal güçlerinin baskı ve zulümleri 14 Şubat 1918’e kadar sürdü.
Atalarımız asla yılmadı, inancını kaybetmedi. Türk insanının mayasında var olan hürriyet ve bağımsızlık duygusunu bir kez daha harekete geçiren Vakfıkebir’in kahraman insanlarının direnişi, cesareti, birlik ve beraberliği bu sıkıntılı günleri geride bırakmamızı sağlamıştır. Bizde bu inanç ve ruh var oldukça ilelebet hür ve bağımsız olacağız.
Sevgili Vakfıkebirliler, bugün ülkemizin etrafında yaşananlara baktığımızda gerek ilçemizde, gerekse yurdumuzda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Her şeyin başı sevgidir. Sevginin, saygının olduğu yerde, birlik, beraberlik ve kalkınma vardır. Ülkemizin ve beldemizin kalkınması, büyümesi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef koyduğu muhasır medeniyetler seviyesine çıkması için birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamalıyız.
Zafer günleri; birliğin, beraberliğin ve huzurun daha da pekiştiği günlerdir.
Sevgili gençler; sizlere seslenmek istiyorum. kendi iradesi olmayan bir millet başka milletlerin oyuncağı olur. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkın. Tarihimizi ve kültürümüzü çok iyi bilin.
Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla, canlarıyla bu güzel coğrafyayı bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum” dedi.
Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halkoyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımının konser verdi. Tören dereceye giren sporculara madalyalarının verilmesiyle sona erdi. Törene AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Orhan Kaya Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, hakim ve savcılar, Emniyet Müdürü Merthan Çelikdağ, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YÖRESEL TATLARLA YEMEK YARIŞMASI YAPILDI

Etkinlikleri kapsamında Kadın Çiftçilerin Yöresel Tatlarla Kültürel Buluşması Eğitim Projesi’nin tanıtımı ve ‘Yöresel Tatlarla Yemek Yarışması’ yapıldı.

Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde yapılan programa Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Muhammet Balta, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanımız Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdürü Merthan Çelikdağ, Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir, daire amirleri, okul müdürleri, muhtarlar ve projenin yetkilileri ile davetliler katıldılar.

Yarışmanın jüri üyeliklerini ise; Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Muhammet Balta, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz ve Aşçılık Kursu Eğitimeni Şahsenem Aktaş yaptılar.