Gaziler gününü kutladık

19 Eylül 2021 Pazar

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle ilçemiz hükümet binası önünde bir tören düzenlendi.

Vakfıkebir Kaymakamımız Hacı Arslan Uzan ve Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’nın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende İstiklal Marşımızın okunması ve saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vakfıkebir Garnizon Komutanı Oğuzcan Akarsu yaptı.

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; "Bizler İlahi hakikate inanmış ve amel etmiş bir milletiz; şehit olursak Hak katında nurlanır, gazi olursak yeryüzünde onurlanırız. Sıkmaya kalksak, şüheda fışkıracak bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak; bunu vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ve yıkılmaz birer sura dönüşen gazilerimize borçluyuz. 19 Eylül Gaziler Gününde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize minnet ve saygılarımı sunuyor, Gaziler Günü’nü kutluyorum." dedi.