Görevler bittiğinde dostluklar baki kalmalıdır

23 Ekim 2018 Salı

Vakfıkebir’de mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda buluşan Belediye Başkanımız Muhammet Balta önemli açıklamalar yaptı.

Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kahvaltıya Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Garnizon Komutanı Emrullah Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Salih Birincioğlu, bazı daire amirleri, belediye meclis üyelerimiz ve muhtarlar katıldılar.

Burada bir konuşma yapan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Muhtarlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Öncelikle bugünü sizlere hediye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Yakın bir zamanda Hacıköy Mahallesi Muhtarımız Mehmet Kuleyin Abimiz yaşamını kaybetti. Kendisine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. 4,5 yıldır görevdeyiz. Bundan öncede 5 yıllık bir il genel meclisi üyeliği görevimiz oldu. Bir gün ben Belediye Başkanlığı görevinden ayrılacağım, bir gün sizlerde muhtarlık görevini bırakacaksınız. Önemli olan geride hoş bir seda bırakabilmektir. Bu görevler bittiğinde aynı masanın etrafında oturarak bir çay içebilmektir. Görevler bittiğinde dostluklar baki kalmalıdır. Bizler farklı siyasi görüşlere, farklı düşüncelere sahip olabiliriz. Hepimizin görevi hizmet etmektedir. Hem bu görev sürecimde hem önceki görev sürecimde hiçbir siyasi ayrım yapmadan hizmet etme gayreti içerisinde oldum.

4,5 YILDA 90 MİLYON TL

Hizmet noktasında yapılanları görüyorsunuz. 4,5 yıl içerisinde ilçemize, Vakfıkebir Belediyesi olarak çok önemli hizmetler kazandırdık. Hizmette sınır yoktur. Ne kadar hizmet yaparsanız yapın hep yapmadığınız hizmetler ön planda olur, konuşulur. Belediyemizin yıllık gelir bütçesi 10 milyon TL civarındadır. Bunun 6,5 milyon TL’si personel giderleridir. 1,5 milyon TL’de cari giderlerdir. Yatırıma 2 milyon TL kalmaktadır. Bu 2 milyon TL ile araçları tamir ettireceksiniz, yakıt parası vereceksiniz, hizmet yapacaksınız. Biz 4,5 yılda sadece Vakfıkebir Belediye kaynaklı 90 milyon TL tutarında hizmet ürettik. Demek ki ek kaynaklar oluşturabilmişiz. Bunu ekip arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Bu hizmetleri yaparken tüm paydaşlarımızla uyumlu bir çalışma dönemi geçirdik. Biz övgü alalım diye bu hizmetleri yapmadık. Ancak toplumumuz da saygı ve sevgi eksikliği var. Biz istiyoruz ki; Vakfıkebir hem yapılan hizmetleriyle hem de davranışlarıyla, kültürüyle örnek olsun. Düzeyli eleştirinin her zaman başımızın üstünde yeri var. Bu eleştirileri alırız değerlendiririz ve gerekeni de yaparız” dedi.