Hem dezenfekte edeceğiz hem denetleyeceğiz

21 Mayıs 2020 Perşembe

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilçemizde faaliyet gösteren ticari araçları ve belirlenen işyerlerini devletimizin yayınladığı genelge doğrultusunda düzenli olarak dezenfekte etmeye devam ediyoruz.

Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Vakfıkebir Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Çobanoğlu ile birlikte ticari araç kullanan şoförlere Koronovirüs ile mücadele kapsamında uyulması gereken talimatların yazdığı kağıtları ve araç dezenfekte kartlarını dağıttılar.

Başkanımız Muhammet Balta, “Koronoavirüs’ün ülkemize girdiği ilk günden itibaren yoğun bir mücadele başlattık. Süreç boyunca ilçemizde halkımızın toplu olarak kullanımında olan dolmuş durakları, taksi durakları, bankalar, bankamatikler, hastane binası, aile hekimlikleri, eczaneler, camiler, ilçe terminali, hükümet binası, halk eğitim merkezi binası, gençlik merkezi binası, polis karakolu, jandarma binası, belediye binası, vergi dairesi binası, askerlik şubesi binası, liman başkanlığı binası, PTT binası, Türk Telekom İşletme Şefliği binası, Çoruh Edaş binası, Orman İşletme Müdürlüğü binası, tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğü binası, TİSKİ binası, esnaf odası, esnaf kefalet kooperatifi ve şoförler odası binaları, ziraat odası binası, özel sürücü kursu binası, SGK binası, İş-Kur binası, umumi WC’ler, petrol istasyonları, ilçe stadyumu, kapalı spor salonu, Kuran Kursu binaları ve öğrenci yurtları, fabrikalar, berber ve kuaförler, toplu ulaşım araçlarımız (minibüsler, taksiler, halk otobüsleri) gibi çok sayıda yeri dezenfekte ediyoruz. Sokak ve caddelerimiz temizlik maddeleri ve su ile yıkıyoruz. Bundan sonrada devletimizin yayınladığı genelge doğrultusunda dezenfekte ve denetleme çalışmalarımız devam edecek. İlçemizde ticari araç kullanan şoförlerimizin de halkımızın sağlığı için belirlenen kurallara mutlaka uymalarını rica ediyorum. İnşallah hep birlikte kurallara uyarak kontrol altına alınan virüsün yeniden yayılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, ise bir çok yerde ücretli olarak verilen dezenfekte hizmetinin Vakfıkebir’de Belediyesi tarafından ücretsiz verilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, “Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.