Hizmete Devam

09 Ağustos 2019 Cuma

Hizmete Devam

Vakfıkebir Muhtarlar Derneği tarafından bir istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir “İlçemizde yatırım konusunda çok muhteşem bir dönem geçirdik. Trabzon Büyükşehir olunca İl Özel İdare dönemindeki yatırımları alabilecek miyiz? Diye tereddüte düştük. Ancak Belediye Başkanımız Muhammet Balta mahallelerimize öyle büyük hizmetler yaptı ki, ‘iyi ki Büyükşehir olmuşuz’ dedik. Bugün ilçemizde dökülen beton yollara, sanat yapılarına, açılan yeni yollara, yol bakım çalışmalarına baktığımızda İl Özel İdare devam etseydi 20 yılda bu yapılanları yapamazdık diyoruz. Belediye Başkanımızın İl Genel Meclisi üyeliğinden gelmesi ve sorunları bilmesi bizlere çok büyük avantaj sağladı. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Muhtar Davranışına Dikkat Etmeli

Daha sonra söz alan Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise muhtarları tavır ve davranışlar konusunda uyararak, “Camiamıza yakışmayan sosyal medya paylaşımlarında bulunanları aramıza almayacağız. Bizler mahallemizde olan herkesi kucaklamak zorundayız. Bizler vatandaşın sözcüsüyüz. Muhtar olduk her şeyi söyleriz, her şeyi yaparız dememeliyiz. Olduğumuz yeri çok iyi bilmemiz gerekiyor. Edebimizle adabımızla davranmamız gerekiyor. Bir muhtar istediğimi söylerim istediğimi yaparım dediği zaman 50 bin 250 muhtarı rencide ediyor” diye konuştu.

Çok Önemli Hizmetler Yaptık

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada “İlk dönem yüzde 55’lik bir oranla Belediye Başkanı seçilmiştik. İkinci dönemde yüzde 65’lik bir oranla insanlarımız bizlere teveccüh gösterdiler. Öncelikle bize güvenerek, inanarak destek olan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Zor bir dönemde görevi devir aldık. Kaynak üreterek ilçemize tarihinin en büyük hizmetlerini kazandırdık. Hem merkez hem de kırsaldaki mahallelerimizde çok büyük hizmetler yaptık. Çok önemli kamu yatırımlarının ilçemize gelmesini sağladık. Yeni dönemde de mahallelerimiz de bakım ve onarım çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Yalıköy Mahallemizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yapılacak olan Ekmek Temalı Millet Bahçesi Projesinin ihalesi 10 Eylül’de yapılacak. Vakfıkebir Emniyet Müdürlüğü binasının ihalesi yapılarak yer teslimi gerçekleştirildi. Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni yolunun ihalesi 8 Ağustos tarihinde yapıldı. Arsa tahsislerine başlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yaylalarda Yeni Yapılan Evler Yıkılacak

Son olarak söz alan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, “Vakfıkebir’de güzel bir ekibiz. Belediye Başkanımız önemli kaynaklar oluşturarak çok güzel hizmetler yaptı. Bu bölgede bu kadar hizmet yapılan başka ilçe yoktur. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada Vakfıkebir daha güzel daha yaşanabilir bir ilçe olacaktır. Muhtarlarımız kutsal bir iş yapıyorlar. Sizler birer devlet memuru bilinci ile hareket ederek buna yakışan şekilde davranmalısınız. Yaylalarda yeni yapılan evler kesinlikle yıkılacaktır. Bu konuda devletimiz çok kararlıdır. Vatandaşlarımızı mağduriyet yaşamamaları için uyarın” dedi.