İlçemize özel eğitim anaokulu yapılacak

24 Ağustos 2022 Çarşamba

Vakfıkebir ilçemizde yapılacak olan Özel Eğitim Anaokulu için belediyeye ait arazi Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta Kirazlık Mahallemizde bulunan arazinin tapusunu Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın’a teslim etti.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “Büyükliman Yöremiz için büyük önem taşıyan bir eğitim yuvamızı daha ilçemize kazandırabilmek için önemli bir adım attık. Kirazlık Mahallemizde bulunan Ömer Nakkaş Meslek Lisemizin yan tarafında belediyemize ait olan araziyi Özel Eğitim Anaokulu yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığımıza devrettik. Tapuyu İlçe Milli eğitim Müdürümüze teslim ettim. Bu arazide Büyükliman Yöremizde bulunan 5 ilçemizdeki özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımıza eğitim - öğretim verecek 8 derslikli okulumuz inşa edilecek. Ödeneği hazır. Bundan sonraki süreçte projesi hazırlanarak, ihalesi yapılacak ve bu yıl içerisinde inşaatı tamamlanacak. Yöremiz için çok önemli bir ihtiyaçtı. Bu önemli hizmetin ilçemize gelmesini sağlayan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Dr. Mahmut Özer’e, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta’ya, AK Parti Trabzon Milletvekillerimize, İl Milli Eğitim Müdürümüze, Büyükliman Yöremiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.