Kadın çiftçilerimize ücretsiz eğitimler verilecek

08 Temmuz 2019 Pazartesi

Vakfıkebir Belediyemiz - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi - Vakfıkebir Kaymakamlığı Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü - Vakfıkebir Halk Eğitim Müdürlüğü - Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı ve Vakfıkebir Muhtarlar Derneği tarafından hazırlanarak İçişler Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne sunulan “Kadın Çiftçilerin Yöresel Tatlarla Kültürel Buluşması” adlı projemizin sözleşmesi imzalandı.

Projeyle; Kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerimize yönelik, Trabzon bölgesine ait geçmişten günümüze unutulmaya yüz tutmuş tohumlarla elde edilen yemek, tatlı ve gıda ürünlerinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayıcı sertifikalı eğitim, kültür ve sanat faaliyetleri düzenleyerek, yöresel mutfakla girişimcilik vasıflarının artırılması ve sosyal hayata aktif katılımlarının sağlanması hedeflenmektedir.

PROJE FAALİYETLERİ;

1. Kadın çiftçilere Türk Mutfağı ve Karadeniz mutfağı konulu Milli Eğitim Onaylı Sertifikalı Aşçılık Eğitimi
  2. Aşçılık Eğitimini Tamamlayan Kadın çiftçilere KOSGEB onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
  3. Vakfıkebir İlçe Merkezinde Bölge Halkına yönelik Güvenilir Gıda Tüketimi Konulu Seminer
  4. Güvenilir Gıda ve Gıda Ürünleri Saklama Koşulları Eğitimi
  5. Yöresel Tohumlarla Bitkisel Üretim Eğitimi
  6. Karadeniz Bölgesine ait unutulmaya yüz tutmuş Yemekler ve tarifleri görsellerle destekli kitap haline getirilerek ilgili kurum/kuruluş ve kütüphanelere dağıtımı sağlanacak.
  7. Tiyatro Gösterileri – Yöresel Yemek Yarışmaları – Yemek Tanıtım Etkinlikleri gibi sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle kadın istihdamı ve yöresel yemekler konusunda bölge halkında farkındalık oluşturulacaktır.
  8. Eğitimlerini tamamlayan 40 kadın çiftçilerimizle ülkemizde yöresel mutfağıyla ünlü Gaziantep Hatay Adana yörelerine ait mutfak kültürünün yerinde görmek, önemli belli başlıları hakkında bilgi tecrübe kazandırmak ve Karadeniz mutfağının bu illerde halkoyunları ve yöresel müzikler eşliğinde tanıtımının sağlanacaktır.
  9. Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından belirlenen 20 kişilik katılımcı grubun Trabzon İlinde gerçekleştirecekleri karşılıklı tanıtım ve kültürel etkinlik faaliyetleri düzenlenecektir.

DUYURU METNİ:

• Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Sertifikalı Aşçılık Eğitimi
  • KOSGEB tarafında onaylı Girişimcilik Eğitimi

Ve

• Yerel Tohumlarla Tarımsal Üretim Eğitimleri Verilecektir.

Eğitimlere katılmak isteyen kadın çiftçilerimizin 31 Temmuz 2019 çarşamba gününe kadar Vakfıkebir Belediye binamızın arka sokağında bulunan proje ofisine şahsen başvurmaları önemle rica olunur.