Kavşaklarda çalışmalar başladı

09 Mayıs 2023 Salı

Vakfıkebir ilçemizde İlçe Emniyet Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi ve İlçe Terminali bölgelerinde yer teslimi yapılan hemzemin kavşaklardan İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki kavşakta yapım çalışmaları başladı.

Vakfıkebir ilçe halkının merakla beklediği, ilçenin önemli ihtiyaçlarından birisi olan kavşaklarla ilgili ihale geçtiğimiz Aralık ayında yapılmıştı. Bu önemli yatırımın ayrıntıları şöyle; Karadeniz Sahil Yolu, Vakfıkebir şehir geçişi kesiminde trafiğin yoğun olduğu Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Vakfıkebir Devlet Hastanesi, Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi ve Vakfıkebir İlçe Terminali bölgelerinde trafiğin düzenli akışını sağlayarak olası kazaları önlemek, ulaşım standartlarını yükseltmek amacıyla 4 adet hemzemin kavşak (emniyet kavşağı, hastane kavşağı, gençlik merkezi ve terminal kavşağı) projeleri karayolları genel müdürlüğünce onaylandı. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünce yapılan ihalenin bedeli 30 milyon TL’lik ihalenin yapım işini Türütler İnşaat Sanayi ve Tiç. Ltd. Şti kazandı.

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “Bu önemli yatırımın ilçemize gelmesini sağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya ve AK Parti Trabzon Milletvekillerimize, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na ve Karayolları 10. Bölge Müdürü Sayın Mehmet Aşık’a şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi.