Muhtarlar günü kutlandı

19 Ekim 2022 Çarşamba

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçemizde programlar düzenlendi.

Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programında Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta tarafından hazırlatılan plaketler 20 yıllık hizmet sürecini doldurun muhtarlarımıza, en yaşlı ve en genç muhtarlarımıza verildi.

Kahvaltının ardından Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, geçtiğimiz günlerde ahirete irtihal eden ilçemizin değerli esnaflarından Kadir İslam’a rahmet dileyerek başladığı konuşmasından şunları söyledi; “Hepimiz kamu görevi yürütüyoruz. Farklı siyasi görüşlere sahip olabiliriz. Ortak amacımız memleketimize hizmet etmektir. Bunu yaparken gönül kırmamaya dikkat etmemiz gerekiyor. Görevler, unvanalar gelip geçiyor. Birbirimizi eleştirirken ölçüyü iyi ayarlamamız lazım. Çok güzel hizmetlerimiz oldu. Daha iyilerini yapmak için birlik ve beraberlik içerisinde olmak durumundayız. Çok aşamalar kaydettik. Alacağımız daha çok yolumuz var. Hiçbir zaman yıkım edebiyatı yapmadık. Geriye dönük eleştirilerde bulunmadık. Vicdanen çok rahatım. Her işi Allah rızası için yapmaya gayret ettik. Kul hakkına girmemek için büyük bir özen gösteriyoruz. Sizlerden razıyım. Rabbimden razı olsun. Muhtarlar gününü sizlere hediye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılar sunuyor, hepinizin gününü kutluyorum” dedi.

Ardından Hükümet binası önünde bir tören düzenlendi. Törene Vakfıkebir Kaymakamımız Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, siyasi parti ilçe başkaları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve muhtarlar katıldılar.

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir, "Bugünün muhtarlar günü olarak ilan edilmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize, gazi meclisimize ve yine genelgenin yayımlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımı sunuyorum. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Vefat eden tüm muhtar arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.