OSB’nin altyapı projesi ihale edildi

28 Temmuz 2020 Salı

Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ihalesi Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Vakfıkebir OSB Müdürü Duygu Sağlam’ın da katılımıyla Ankara’da yapıldı.

Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçebilmesi için en önemli aşamalardan birisi olan altyapı ihalesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. İhale değerlendirme sürecinin ardından ihaleyi kazanan firma kesinleşerek, yer teslimi yapılacak.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “Bugün ilçemiz için tarihi bir gün yaşıyoruz. Organize Sanayi Bölgemizde bacaların tütülebilmesi için çok büyük emekler verdik. Bu emeklerimizin karşılığını alarak vatandaşlarımıza iş ve aş imkanı sağlayacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. OSB’mize ulaşımı sağlayacak olan yeni yolun ihalesi 08 Ağustos 2019 tarihinde yapılmış, 20 Mayıs 2020 tarihi itibariyle ihale süreci tamamlanarak ilgili firma ile sözleşme imzalanmıştı. Yolla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Bugünde Ankara’da altyapı projesinin ihalesini gerçekleştirdik. Altyapı yapım ihalesi kapsamında; OSB alanı içerisindeki yollar, içmesuyu, atıksu, yağmursuyu ve Telekom altyapı şebekesine ait inşaat işlerinin yapımı gerçekleştirilecek. Fabrikalar kurularak faaliyete geçtiğinde yaklaşık olarak üç bin vatandaşımız burada istihdam edilecek.

Böyle önemli bir yatırımın ilçemize gelmesini sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, bir önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’na, AK Parti Trabzon Milletvekillerimiz Adnan Günnar’a, Bahar Ayvazoğlu’na, Salih Cora’ya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdülkadir Uraloğlu'na ve Bölge Müdürlerimize, Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Sayın Ramazan Yıldırım’a, Ticaret Sanayi Odamızın Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. OSB’miz için geçmişten günümüze emek veren tüm Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, siyasetçilerimize ve katkısı olan herkese şahsım ve ilçem adına bir kez daha teşekkür ediyorum. İlçemize ve tüm yöremize hayırlı uğurlu olsun” dedi.