OSB’nin elektrik şebekesi yapım işi ihalesi yapıldı

02 Nisan 2021 Cuma

Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin YG-AG Elektrik Şebekesi Yapım İşi ihalesi Belediye Başkanımız Muhammet Balta ve Vakfıkebir OSB Müdürü Duygu Sağlam’ın katılımıyla Ankara’da yapıldı.

1 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen ihale sonucu Bakanlık onayından sonra kesinleşerek yer teslimi yapılacak. YG-AG Elektrik Şebekesi Yapım İşi en geç 30 Kasım 2021 tarihine kadar tamamlanacak.

BAKANIMIZIN TALİMATIYLA ALTYAPI 2021 YILSONUNA KADAR BİTECEK

2018 yılında proje çalışmalarına başlanılan Altyapı Yapım İşi, ihalesi 28 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleştirilmişti. Altyapı yapım işi kapsamında; OSB alanı içerisindeki yollar, içmesuyu, atıksu, yağmursuyu ve telekom altyapı şebekesine ait inşaat işlerinin yapım çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın talimatıyla 2021 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

YENİ YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

OSB’ye ulaşımı sağlayacak olan yeni yol 4,5 kilometre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde çift gidiş, çift geliş olarak ilçemizin imar planlarına işlenmişti. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından karayolları ağına alınan ve karayolları standartlarına uygun şekilde projelendirilen bağlantı yolunun ihalesi 08 Ağustos 2019 tarihinde yapılmıştı. Yeni Organize Sanayi İl Yolunun arazide yol yapım çalışmaları devam ediyor.

64 SANAYİ PARSELİ BULUNUYOR
810 dönümlük arazi üzerine faaliyet gösterecek olan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemize ait hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İmar Planları 05.04.2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Planlama alanında 3 adet 10.001-20.000 m² D tipi, 13 adet 7.001-10.000 m² C tipi, 21 adet 5.001-7.000 m2 B tipi, 28 adet 3.000-5.000 m2 A tipi olmak üzere toplam 64 adet sanayi parseli yer almaktadır.

BAŞKANIMIZ TEŞEKKÜR ETTİ

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta Organize Sanayi Bölgemizde bir yandan altyapı ve yeni yol çalışmaları devam ederken diğer yandan, Ankara’da Elektrik Şebekesi ihalesini gerçekleştirdik. Elektrik Şebekesi Yapım İşi kapsamında Organize Sanayi Bölgemizin ihtiyaç duyduğu tüm elektrik işleri yapılacaktır. Organize Sanayi Bölgemizde parsel tahsislerimiz devam ediyor. Böyle önemli bir yatırımın ilçemize gelmesini sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, bir önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, AK Parti Trabzon Milletvekillerimiz Adnan Günnar’a, Bahar Ayvazoğlu’na, Salih Cora’ya, Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’na, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdülkadir Uraloğlu'na ve Bölge Müdürlerimize, Ticaret Sanayi Odamızın Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. OSB’miz için geçmişten günümüze emek veren tüm Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, siyasetçilerimize ve katkısı olan herkese şahsım ve ilçem adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.