Sakarya'da Vakfıkebir'i yaşatıyorlar

14 Nisan 2023 Cuma

Sakarya Vakfıkebirliler Derneği Başkanı Yasin Kobal, Başkan Yardımcısı Ayhan Bahadır ile birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

Sakarya’da çok sayıda Vakfıkebirli yaşadığını ifade eden Sakarya Vakfıkebirliler Derneği Başkanı Yasin Kobal hemşehrilerini bir çatı altında toplayarak sosyal faaliyetlerde bulunmak istediklerini ifade etti. Kobal, “Sakarya’da yaşayan tüm insanların bir müşkülü olduğunda yardım edebilmek onların acı gününde mutlu günlerinde yardımcı olmak doğup büyüdüğümüz Sakarya’mız da yasayan insanların bir sorunu olduğunda gücümüzün yettiği kadar onlara destek olmak amacıyla bu derneği kurduk. Derneğimiz sadece Vakfıkebirlilere ait bir dernek değildir. Yönetiminde tamamı Vakfıkebirli ailelerin olduğu onların içinden gelen iş adamları ve ailelerin desteği ile kurulmuş güzel şehrimiz Sakarya’mızda Karadeniz insanının içtenliğini misafirperverliğini hoşgörüsünü yardım severliğini bir bütün olarak hep beraber yasamak yaşatmak amacı ile kurulmuştur. Amacımız işsiz olan nitelikli kişilerle iş adamlarımız arasında köprü olabilmek, yaşlı ve bakıma muhtaç aileler varsa onların yanlarında gönülden katkı sağlamak, zorlukta olan insanlarımıza yardım eli uzatabilmektir. Bir bütün olarak hareket ederek gurur duyarak yaşadığım Sakarya’mızda güzel işler yapmayı kendimize hedef belirledik. Her zaman bizlerin yanında olan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya verdiği desteklerden ve gösterdiği yakın ilgi dolayısıyla teşekkür ediyoruz” dedi.

Misafirlerine Osmanlı Belgelerinde Vakfıkebir isimli kitabı hediye eden Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta ise, “Sakarya ilimizde çok sayıda hemşehrimiz yaşıyor. Sakarya Vakfıkebirliler Derneği Başkanımız Yasin Kobal aracılığıyla hepsine selamlarımı iletiyorum. Gurbette yaşayan vatandaşlarımızın sivil toplum örgütleri kurarak burada çok önemli hayır işlerine imza atmaları, yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergilemeleri bizleri son derece mutlu ediyor. Bu bağlamda Yasin Kobal başkanımızı, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarını ve tüm dernek üyelerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bizler her zaman yanlarında destekçileri olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.