Sevinçlerimiz hüzne dönüşmesin

22 Şubat 2022 Salı

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Vakfıkebir Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Vakfıkebir Ziraat Odası Muhammet Kılıç, Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir, Trabzonspor Vakfıkebirliler Dernek Başkanı Hasan Bahadır ve Vakfıkebir 1874 FK Kulübü Başkanı Samet Yolcu şampiyonluk yolunda ilerleyen Trabzonspor’umuza destek ve sevinçlerimizin kontrollü yapılmasına yönelik Büyükliman Gazeteciler Cemiyetinde ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Basın toplantısında konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanımız, ‘Trabzonspor’umuz 8. Şampiyonluğuna doğru gidiyor. Bizlerde büyük bir mutlulukla ve heyecanla bu süreci takip ediyoruz. Trabzonspor hepimizin ortak sevdasıdır. Sonuna kadar destek vererek bu şampiyonluğumuzu doya doya yaşamak istiyoruz. Bu yıl inşallah bu büyük başarıyı birlikte kutlayacağız. Bu kutlamayı yaparken istiyoruz ki sevinçlerimiz hüzne dönüşmesin. Silah sevdalısı bir milletiz. Özellikle silah atarak kutlama yapılmaması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Bizim sevincimiz başkalarının hüznü olmasın. Şehir içinde araç konvoyları düzenleniyor. Bunu da çok dikkatli yapmak durumundayız.

Emniyet birimlerimizle, sivil toplum örgütlerimizle yaptığımız istişareler sonucunda maçlardan sonra yaptığımız anlık kutlamaların kaymakamlık önündeki alanında yapılmasına karar verdik. İnşallah şampiyonluk kutlamasını hep birlikte belediyemizin otoparkında yapacağız. Bu büyük gururu coşkuyla kutlayacağız. Ancak silah atmayacağız. Konvoyları kontrollü şekilde yapacağız. Başkalarının hayatlarını tehlikeye sokmayacağız. Bizler yerel yöneticiler olarak, sivil toplum örgütlerimizin başkanları olarak bu uyarıları yapmak için sizin karşınıza geldik. İlçemizin süslenmesi konusunda da resmi kurumların belirlediği alanlarda süsleme yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımız bayrak asımlarında mutlaka bizlerle, derneğimizle irtibata geçsinler. Bir görüntü kirliliği oluşturmadan bu süslemeleri yapmamız gerekiyor. İnşallah o sene bu sene. Hepimiz Trabzonsporluyuz. Bizler sorumlu kişiler olarak kutlamaları organize etmek görevimizdir. Hem görevimizi yapacağız. Hem de sevincimizi hep birlikte yaşayacağız” dedi.