Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur

04 Aralık 2017 Pazartesi

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçemizde çeşitli etkinlikler yapıldı. Bu anlamlı gün dolayısıyla belediyemiz tarafından "Mavi Saray" gemisinde bir resepsiyon verildi.

Vakfıkebir Hükümet konağı önünde başlayan etkinlikler kapsamında yürüyüş korteji düzenlendi. Gençlik Merkezinde Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı program izleyenlere eğlenceli ve duygusal dakikalar yaşattı.

Daha sonra Mavi Saray gemisinde belediyemiz tarafından verilen resepsiyona geçildi. Burada gönüllerince eğlenen çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “Bedensel, zihinsel farklılıklarımızı birer engel olarak değil, hayata başka yönlerden açılan değişik pencereler olarak görmeli ve o pencereleri sonuna kadar açıp, başka hayatların havasını da cesaretle sorgulayabilmeliyiz. Önemli olan pencerenin ardındaki dünyayı da, engelsiz yaşayanların dünyasına eş değer hale getirebilmektir. Kişinin doğuştan gelen, ya da sonradan edindiği engelinin gündelik, iş ve özel yaşamında olabildiğince az hissedilebilir hale geldiği bir yaşam için çabalarımız sürüyor. Engelli vatandaşlarımızın, yaşlı yurttaşlarımızın ve ailelerinin yaşamını daha kolay ve yaşanır kılmak adına gösterdiğimiz hassasiyet ve çabalar, hayata karışmak için evden dışarı atılan her bir adım ile birleştiğinde, yaşadığımız kent daha da değişip renklenecek ve farklı anlamlar kazanacaktır. Kentimiz, ülkemiz ve dünya, başarı ve mutluluk için hiçbir fiziksel ya da zihinsel engelin aslında bir engel olmadığını gösteren örnekler ile dolu. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini bizzat kendilerini kanıtlayan engelliler, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Bir gün bizim de engelli olabileceğimizi aklımızdan çıkarmadan, onlara yardımcı olalım. Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Engelliler Günü’nü, bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle kutluyorum.”dedi.

Etkinliklere, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, daire amirleri ve vatandaşlar katıldılar.