Sözleşme imzalandı

11 Ağustos 2021 Çarşamba

Belediyemizde çalışan 14 işçi için Hizmet - İş Sendikası ile 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyi Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Hizmet - İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan imzaladılar. İmza töreninde Hizmet - İş Sendikası Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Şevket Çelik ve İşyeri Temsilcisi Muhammet Sinan’da hazır bulundular. İmzalanan sözleşmeye göre işçiler ilk yıl için %20 ikinci yıl için enflasyon + 1 zam alacaklar.

İmza töreninden sonra konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “Çalışma hayatımda boyunca çalışanları her zaman kurumun paydaşları olarak gördüm. Gerek işçi arkadaşlarımızın gerek memur arkadaşlarımızın geçmişten gelen sorunları ile ilgili çok caba sarf ettim. Tüm çalışma arkadaşlarımın bu kurumu sahiplenmelerini arzu ediyorum. Bu kurum onlarındır. Sevecekler, sahiplenecekler ve onun için dertlenecekler. Biz hizmet sektöründeyiz, halkımızın hizmetkarıyız. Hep birlikte ilçemize daha güzel hizmetler yapabilmek için gayret göstereceğiz. Sözleşmenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ise; ” Vakfıkebir Belediyemiz ile yürütmekte olduğumuz toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaştık. Koronavirüs döneminde halkımız için varını yoğunu ortaya koyan emekçilerimiz için imzaladığımız bu sözleşme büyük bir moral oldu. İşçi dostu Başkanımız bir kez daha işçisinin yanında olduğunu gösterdi. Emeğe, alın terine göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı şahsım, üyelerimiz ve sendikam adına kendisine gönülden teşekkür ediyorum. Sözleşmemiz belediyemize, işçi kardeşlerimize ve sendikamıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.