Vakfıkebir OSB yolu için acele kamulaştırma kararı

14 Ocak 2022 Cuma

Vakfıkebir Organize Sanayi İl Yolu Projesi yapımı için çıkan Acele Kamulaştırma Kararı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak bugün Resmi Gazetede yayımlandı. Bu karar ile proje güzergahına rastlayan kesimde araziye girilebilmesi ve yol yapım çalışmalarına bir an önce başlanabilmesi sağlanacak.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesine ulaşım Trabzon Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından karayolları standartlarına uygun şekilde projelendirilen ilçemize ait hazırlanan İmar Planlarına işlenmiş olan 25 metre genişliğinde çift gidiş çift geliş olarak planlanan bağlantı yolu ile sağlanacaktır. Yaklaşık 6,5 km uzunluğunda olan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi Bağlantı yolu 05/12/2018 tarihli Bakanlık Makamının Olur’ları ile Karayolları ağına alınmış olup, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından 08/08/2019 tarihinde yol ihalesi gerçekleştirilmişti. Ardından 20/05/2020 tarihinde firma ile sözleşme imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştı. Yüklenici firma tarafından şantiye binası ve tesis alanlarının kurulum çalışmaları devam etmektedir.

Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından imarlı alanlara ilişkin; Körez Mahallesi (km:0+020,00-0+580,00) arası , (km:1+930,00-2+880,00) arası ve Yaylacık Mahallesi (km:5+420,00-6+407,97) arası Karayolu Kamulaştırma Plan sınırı çalışmaları tamamlanmıştı. Karayolu Kamulaştırma Plan sınırı hazırlanan imar planlarına işlenmiş olup onay süreçleri başlatılmış, 27/12/2021 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğünden “Kamulaştırma İşlemine Başlama Kararı” alınmıştı.

Vakfıkebir Organize Sanayi İl Yolu Projesi yapımı için çıkan Acele Kamulaştırma Kararı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak 14/01/2022 tarihli ve 31719 sayılı Resmi gazetede bugün yayımlandı. Hayırlı olsun.

Vakfıkebir’imiz ve yöremiz için büyük önem taşıyan böyle önemli bir yatırımın ilçemize gelmesini sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Sayın Bakanlarımıza, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’na, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na ve Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.