Vakfıkebir’de 15 TEMMUZ

16 Temmuz 2019 Salı

İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen yürüyüş Vakfıkebir Merkez Yeni Camiinden başladı. İlçe merkezinde devam eden yürüyüş tarihi şadırvanın yanında sona erdi. Ellerinden Türk Bayraklarıyla yürüyüşe katılan vatandaşlar, ‘Ya Allah Bismillah Allah’u Ekber’ , ‘Vatan sana canım feda’, ‘Bayrak inmez vatan bölünmez’ sloganları attılar.

Tarihi şadırvanın önünde düzenlenen törende Kuran-ı Kerim okundu. Burada bir konuşma yapan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “15 Temmuz’da milletimizin iradesine FETÖ Terör Örgütü tarafından darbe yapılmak istenmiştir. Milletimiz bir bütün olarak iradesine sahip çıkmıştır. Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır diyen bir milletiz biz. Bugün burada bu yaşananları unutmamak ve unutturmamak için birlikteyiz. Gençler; geçmişimizi, tarihimizi iyi bilmek, iyi yorumlayarak dersler çıkartmak durumundasınız. Bizim için vatan her şeydir. Birileri sizlere bir fikir empoze etmeye çalıştığında bunun ne anlama geldiğini iyi analiz etmelisiniz. Bizlerde büyükler olarak çocuklarımızı teslim ederken kime teslim ettiğimizi iyi araştırmak durumundayız. Yüce Allah bizi vatansız bırakmasın. Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ise, “Üzerinde büyük oyunlar oynanmaya çalışılan Türk Milleti tarihi boyunca çok büyük destanlar yazmıştır. Çanakkale, Büyük Taarruz, Malazgirt gibi. 15 Temmuz 2016’da bu büyük destanlarından birisi yazılmıştır. Bu şanlı tarihimizi gençlerimize iyi anlatmalı ve yaşananları hiçbir zaman unutmamalıyız” diye konuştu. İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın yaptırdığı duanın ardından katılımcılara helva ikram edildi.