Vakfıkebir’de 15 Temmuz

16 Temmuz 2020 Perşembe

Vakfıkebir’de 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü dolayısıyla tarihi şadırvanın önünde bir tören düzenlendi.

Koronovirüs önlemleri alınarak düzenlenen törende Şehitlerimizin ruhu için Kuran-ı Kerim okundu, dualar yapıldı.

Burada bir konuşma yapan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “Dört yıl önce tarihimizin en büyük ihaneti ile karşılaştık. 15 Temmuz’da 2016’da milletimizin iradesine FETÖ Terör Örgütü tarafından darbe yapılmak istenmiştir. O Gün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hep birlikte meydanlara indik. İlçemizde yine bu meydanda toplanmıştık. Sabaha kadar hep birlikte nöbet tuttuk. Hepimiz aynı görüşte değildik. Bir bütün olarak vatanımıza sahip çıktık. Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır diyen bir milletiz biz. Bugün burada bu yaşananları unutmamak ve unutturmamak için birlikteyiz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Sorgulayan, araştıran bir nesil yetiştirmek zorundayız. Gençler; geçmişimizi, tarihimizi iyi bilmek, iyi yorumlayarak dersler çıkartmak durumundasınız. Bizim için vatan her şeydir. Birileri sizlere bir fikir empoze etmeye çalıştığında bunun ne anlama geldiğini iyi analiz etmelisiniz. Bizlerde büyükler olarak çocuklarımızı teslim ederken kime teslim ettiğimizi iyi araştırmalıyız. Yüce Allah bizi vatansız bırakmasın. Tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ise, “Tarihi şanla şerefe dolu olan milletimiz 15 Temmuz 2016’da görebileceği en büyük ihaneti gördü. O gün, milletimiz büyük bir destan yazmıştır. Asker üniforması giymiş FETÖ Terör Örgütü mensupları milletimize, milletimizin parası ile alınmış silahlarını doğrultarak darbe girişiminde bulundu. Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu girişim bertaraf edilmiştir. Birlik ve beraberliğimiz bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Üzerinde büyük oyunlar oynanmaya çalışılan Türk Milleti tarihi boyunca çok büyük destanlar yazmıştır. Çanakkale, Büyük Taarruz, Malazgirt gibi. Bu şanlı tarihimizi gençlerimize iyi anlatmalı ve yaşananları hiçbir zaman unutmamalıyız. Tek bayrak, tek millet, tek vatan.” diye konuştu.