Vakfıkebir’de aronya bahçesi kurulacak

28 Ocak 2021 Perşembe

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu, Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, Ziraat Mühendisi Özkan Aktaş, Vakfıkebir İlçe Tarım Müdürlüğünde görev yapan Ziraat Mühendisi Mustafa Kıymık ve Aronya Yetiştiricisi Tayfun Kandaz Belediye Başkanımız Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ettiler.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu ve Aronya Yetiştiricisi Tayfun Kandaz, Başkanımıza Akçaabat’ta yetişen Aronya Fidanı ve İstiridye Mantarı getirdi. Ziyarette, Vakfıkebir Ziraat Odası ile Vakfıkebir İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek, Belediyemizin de desteklediği Aronya Bahçesi Kurulum Projesiyle ilgili istişarelerde bulunuldu.

ARONYA NEDİR?

Anavatanı Kuzey Amerika olan Aronya, üzümsü bir meyve olup sağlık potansiyeli nedeniyle 1900’lü yılların başlarında Rusya’ya getirilmiş ve yetiştiriciliğine başlanmıştır.

Aronya geniş bir iklim kuşağı ve toprak şartlarına adapte olabilmesi, zengin içeriği ile insan sağlığına ve beslenmesine katkısı nedeni ile ‘süper meyve’ olarak adlandırılmaktadır.

Meyvesi çok yüksek miktarda antosiyanin ve flovanoidler içermektedir. Aynı zamanda antioksidanlar, fenoller, minareller ve vitaminler yönünden de zengindir.