Yaşlılar için Koordinasyon Merkezi kuruluyor

22 Aralık 2017 Cuma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen, Trabzon Valiliği Koordinasyonunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen YADES 2016 (Yaşlı Destek Programı) Yaşlanma Yaşa projesi kapsamında 18 ilçe belediye personeline “Yaşlı Bakımı, İletişim ve Koordinasyon sağlanması” konularında eğitimler veriliyor.

İlçemizde İlçesinde gerçekleştirilen eğitim programının kapanış toplantısında eğitim alan belediye personellerine Belediye Başkan Vekilimiz Eyüp Yavuz, Başkan Yardımcımız Ahmet Salih Birincioğlu, Kültür Müdürümüz Bekir Çobanoğlu ve Vakfıkebir Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Yaşar Saral tarafından belgeleri verildi.

Belge töreninde konuşan Belediye Başkan Vekilimiz Eyüp Yavuz toplumumuzun kendi kültüründen uzaklaşarak yaşlı yakınlarını yabancı uyruklu insanlara emanet etmeye başladığını belirterek, “Yıllar önce yaşlılarımız hep ailelerde bakılıyordu. Günümüzde yaşlılarımızı para ile baktırır hale geldik ve bu durum normalleşmeye başladı. Oysa yaşlılarımız bizim en kıymetli varlıklarımızdır. Gün gelecek hepimiz yaşlı olacağız. Onlara sahip çıkalım ve değer verelim. ” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatör Yardımcısı Zinnet Karal, “Ortahisar ilçemizin ardından Of ilçemizde eğitim verdik. Ardından Araklı ve Vakfıkebir ilçelerimizde eğim programları gerçekleştirsik. Bu eğitimi alan belediye personelleri ilçelerinde yaşlılarla iletişim halinde olacak. Önümüzdeki aylarda Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde YADES Koordinasyon Merkezi kurulacak. Bu koordinasyon merkeziyle beraber Trabzon’un 18 ilçesinde ikamet eden yaşlılarımızın sorunları takip edeceğiz ve çözüm üreteceğiz” şeklinde konuştu.