EKİM 2019 OLAĞANÜSTÜ 1.BİRLEŞİM

Fatih SİVRİ

Yusuf SAĞLAM

+

Vakfıkebir Belediyesi 2019/2 olağanüstü meclis toplantısı 21.10.2019 Pazartesi günü saat 14.00’te belediye meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Muhammet Balta başkanlığında toplandı.

Gündemin 1. Maddesi: Açılış ve Yoklama. Başkan tarafından, isim okumak suretiyle yoklama yapıldı.

Başkan, toplantı yeter sayısının olduğu anlaşıldı, birleşimi açıyorum dedi.

Önceki birleşimde alınan kararlara ilişkin tutanakta maddi hata olmadığı görüldü.

Meclis başkanlığına hitaben Meclis Üyesi Ali Bayram Tanrıverdi’nin izin dilekçesi olduğu görüldü.

Meclis Üyesi Ali Bayram Tanrıverdi’nin izinli sayılması oybirliğiyle kabul edildi. Diğer üyelerin katıldığı görüldü.

Olağanüstü toplantı hakkında bilgi verildi.

Gündemin 2. Maddesi: Terörle Mücadele Kapsamında "Barış Pınarı Harekatı" ile ilgili Görüşme. Meclisimizi teşkil eden parti gruplarının müşterek verdikleri önerge okundu. Önergede;

“Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır.

Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.

Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.

Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkının ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir.

Bu çerçevede, Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Meclis üyeleri Ahmet Salih Birincioğlu, Şerafettin Furuncu ve Ali Alay konuşma talebinde bulundular.

Meclis üyesi Ahmet Salih Birincioğlu. 45 yıl önce gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı da bu gün olduğu gibi, ülkemiz üzerine oynanan oyunlara başkaldırıştı. Of’ta görevli iken 1974 Kıbrıs barış harekâtında Mehmetçik Vakfına yardım toplantısında Türk kadınını hatıra yüzüğünü bağışladığını yaşadım.

Bazı dış güçlerin terör devleti kurma teşebbüslerine bu harekât ile gerekli uyarı yapılmıştır. Müzakere edilirken de terör üzerinden bazı amaçlara ulaşılmak istendiyse de, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hevesleri köreltilmiştir. Gereken tepkiler verilmiştir. Harekâtı sonuna kadar destekliyor, Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Teşekkür ederim.

Meclis üyesi Şerafettin Furuncu. Mecliste bulunan bütün partilerimizin ortak tavrı ulusumuzun kenetlenme ihtiyacı olduğunda nasıl birlik olunacağının göstergesidir. Oluşturulmaya çalışılan terör devletine başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti her kademesiyle gereken cevap verilmiştir. Siyesi görüş ve düşünceler farklı olabilir. Mesele vatan olunca nasıl birlik olunacağı Barış Pınarı Harekâtı ile tüm dünyaya gösterilmiştir. Sonuna kadar bu harekâtı destekliyorum.

Meclis üyesi Ali Alay. Gönülden destekliyorum. Asker selamıyla da göstermek istiyorum.

Barış Pınarı Harekâtını desteklediğimizi kamuoyuna deklere ettiğimiz, meclisimizce oybirliğiyle kabul edildi. (Karar 1)

Gündemin 3. Maddesi: Kapanış. Başkan, 06.11.2019 Çarşamba günü saat 14.00’te toplanmak üzere olağanüstü toplantıya son verildi. 21.10.2019

Muhammet BALTA Havva KURT Yusuf SAĞLAM

Belediye Başkanı Kâtip Kâtip