Uluslararası Coğrafi İşaret Sempozyumu ve Sergisi

Vakfıkebir Belediyesi olarak Trabzon Valiliği öncülüğünde Türk Patent Kurumu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Wipo ve Sakpatenti tarafından ortaklaşa Zorlu Grand Otelde düzenlenen ‘Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi’nde’ Belediye Başkanımız Muhammet Balta’nın da katılımıyla Vakfıkebir ekmeğini tanıtıyoruz.

13 ülkenin katıldığı sempozyum ve serginin açılışına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Türk Patent Kurumu Başkanı Habib Hasan,Vakfıkebir Kaymakamımız Mesut Yakut’a, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, katılımcı ülkelerin patent kurumu yetkilileri ve Türkiye’nin dört bir yanından ürünlerini sergilemeye gelen misafirler katıldılar. Organizasyon kapsamında patentle alakalı uluslararası sempozyumlarda düzenlenerek katılımcılar bilgilendiriliyor.

İki gün sürecek olan Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisinde bir dünya klasiği olan ekmeğimizi tüm dünyaya tanıtarak misafirlere ikramda bulunuyoruz. Özellikle yurtdışından gelerek etkinliğe katılan misafirler ekmeğimize büyük ilgi gösteriyorlar.

Belediye Başkanımız Muhammet Balta, ‘İlçemizle özdeşleşen ekmeğimizin coğrafi işaretini alabilmek için başvurularımızı yapmıştık. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Böyle uluslararası bir organizasyona davet edilmekten gurur duyuyoruz. Çok kapsamlı ve önemli bir organizasyon yapılmış. Bizlerde burada ekmeğimizi tanıtarak gelen misafirlere ikram ettik. Aldığımız olumlu tepkiler bizleri son derece mutlu etti.’ dedi.