Başkanımız Vakfıkebir MYO'yu ziyaret etti

27 Ekim 2023 Cuma

akfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek burada, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tolga Ergün, Müdür Yardımcısı Serdar Atay ve Okul Sekreteri Mustafa Gelir ile birlikte, okulda yapılan tadilat - tamirat çalışmalarını yerinde inceleyerek öğrencilerle sohbet etti.

VAKFIKEBİR MYO’YA YOĞUN İLGİ

Okulun durumu ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tolga Ergün; “Yüksekokulumuz sosyal bilimler tabanlı bölüm ve programların yer aldığı bir okuldur. Tamamı birinci öğretim olmak üzere hali hazırda toplam beş (5) aktif programımız yer almaktadır. Bu programlar; “Bankacılık ve Sigortacılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Maliye, İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamalarıdır.” Çok şükür bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi tüm bölümlerimizde öğrencilerimiz büyük bir teveccüh göstererek %100 tercih oranına ulaştık. Bu yıl Türkiye’nin dört bir tarafından 289 yeni öğrencimiz kayıtlarını yaptırıp Yüksekokul ailemize katıldılar. Bu durum bizleri ziyadesiyle memnun ve mutlu etti. Yaz döneminde okul binamız ve idari binamız kapsamlı bir tamirat ve tadilat sürecinden geçti. Okul binamızda mantolama (ısı yalıtım), pencere değişimi, dış boyama ve temizlik işlemleri tamamlandı. Ayrıca öğrencilerimiz hizmetinde olan yemekhanemiz ve sosyal faaliyet için kullanılan basketbol-voleybol saha zemini daha modern hale getirildi. Meslek Yüksekokulumuzun daha modern bir hale dönüşmesindeki katkılarından dolayı Üniversite Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Yüksekokulumuzun vizyon ve misyonu çerçevesinde derslerin yanında ilgili bölüm ve programlara yönelik eğitim ve sertifika programları düzenli bir şekilde organize edilmektedir. Güçlü akademik yapı ile birlikte önceliğimiz ve temel amacımız öğrencilerimizin akademik gelişimlerini sağlamak ve kalifiye ara eleman ihtiyacının giderilmesinde ülkemize katkı sunmaktır. Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya ziyaretleri ve okulumuza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

MÜJDEYİ VERDİ

Müdür Ergün ayrıca önemli bir müjde vererek; “Meslek Yüksekokulumuz Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programımızın kurulması ve önümüzdeki yıl öğrenci alımının yapılabilmesi için gerekli olan 3 adet Öğretim Görevlisi talebimize ilişkin detaylı raporumuz ve gerekçelerimiz Rektörlüğümüz tarafından Uygun görülerek bu yıl için 3 adet kadro tahsisi yapılmıştır. Yüksekokulumuz, ilçemiz ve ilimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

BAŞKANIMIZ TEŞEKKÜR ETTİ

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta ise; Vakfıkebir Meslek Yüksekokulunun ilçe için taşıdığı öneme vurgu yaparak her zaman yanlarında ve destekçileri olduğunu ifade etti. Başkanımız; “Okul binamız ve idari binamız da yapılan tamirat ve tadilat çalışmaları son derece yararlı ve güzel olmuş. Okulumuzdan desteklerini esirgemeyen Trabzon Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Emin Aşıkkutlu’ya ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Meslek Yüksekokulumuz Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programlarına önümüzdeki yıl öğrenci alımının yapılabilmesi gerekli olan öğretim görevlilerinin atanması çok önemliydi. Bu bölümlerin kurulmasına onay veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca okulumuzun gelişmesi ve büyümesi için büyük bir özveriyle çalışan okul müdürümüze, müdür yardımcımıza, öğretim görevlilerimize, okul sekreterimize ve tüm çalışanlara da teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bizler her zaman sizlerin yanındayız" şeklinde konuştu.