Başkan

Muhammet BALTA

Vakfıkebir Belediye Başkanı

Muhammet BALTA, 1968 Yılında Vakfıkebir’ in Açıkalan Mahallesi’nde doğdu. İlkokul ve Lise tahsilini Vakfıkebir’ de tamamladı. 1992 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi’nden Maden Mühendisi olarak mezun oldu. 2023 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı.

1993 yılında Proje ortağı olduğu Plastik ve Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Karadeniz Plastik Madencilik San. Tic. Ltd. Şirketinde Genel Müdür olarak görev aldı.

2009 – 2013 yılları arasında Trabzon Ticaret San. Odasında meclis üyeliği yaptı.

2009 yılında AK Parti Vakfıkebir il Genel Meclis Üyeliğine seçildi.

İl Genel Meclis Üyeliği süresince imar ve Bayındır Komisyon üyeliği, Ar-Ge ve Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı ve Encümen üyeliği görevlerinde bulundu. Avrupa birliği Destekli Yerel Yönetim Reformunun Devamına Destek ve güçlendirme projesi ve Vilayetler

Hizmet Götürme Birliği Stratejik Plan hazırlanmasında çalıştı.

Trabzon’da 470 köyün Çöp Toplama Projesine öncülük etti. Bu projeyle Trabzon’un bütün köylerinde çöplerin toplanması sağlandı.

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında yöneticilik yapan Muhammet BALTA, evli ve üç çocuk babasıdır.

30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Vakfıkebir Belediye Başkanı seçildi.