Başkan

Vakfıkebir Belediye Başkanı

Fuat KOÇAL

Vakfıkebir Belediye Başkanı

Vakfıkebir Güneysu Mahallesi nüfusuna kayıtlı, ilkokulu Güneysu Mahallesinde , ortaokul ve liseyi Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Vakfıkebir Kur'an Kursunda başladığı hafızlık eğitimini tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Dumlu Pınar Üniversitesi'nde "Yeraltı Madenlerinde Uzaktan Gözlem ve Kontrol Sistemleri" adlı teziyle Yüksek Mühendis, Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Özel Hukuk Anabilim dalında hazırladığı " Sözleşme Hukukunda Temel İlkeler" adlı teziyle Yüksek Lisans derecesi aldı. Karaelmas Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünde Doktora tez çalışması devam etmektedir.

İş hayatına özel sektörde şantiye şefi ve proje yöneticisi olarak başladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünde öğretim elemanı olarak görev yaptı.

İller Bankası Genel Mühendisliği Makina ve Sondaj Dairesi Başkanlığında mühendis, şantiye şefi, teknik uzman, grup sorumlusu olarak; Altyapı Dairesi Başkanlığında Mekanik ve Elektrik Müdürü, İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yaptı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı, Bilirkişi, Sözleşme Hukuku, İnsan Kaynakları yönetim Sistemi, Jeoteknik, Sondaj Tekniği, Tesis İşletmeciliği Zemin ve Kaya Mekaniği Uzmanlık alanlarıdır. Orta derecede Fransızca ve Arapça, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Evli ve 4 çocuk babası olan Fuat KOÇAL, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Vakfıkebir Belediye Başkanı olarak seçildi.