HAZİRAN 2019 1.BİRLEŞİM

Fatih SİVRİ

Yusuf SAĞLAM

+

Vakfıkebir Belediyesi Haziran 2019 meclis toplantısı birinci birleşimi 12.06.2019 Çarşamba günü saat 14.00’te belediye meclis toplantı salonunda Meclis Birinci Başkan Vekili Enver İSKENDEROĞLU başkanlığında toplandı.

Gündemin 1. Maddesi: Açılış ve Yoklama. Başkan tarafından, isim okumak suretiyle yoklama yapıldı. Toplantı yeter sayısının olduğu anlaşıldı, birleşimi açıyorum dedi.

Belediye Başkanı Muhammet BALTA’nın belediyemiz işlerinin takibi için şehir dışında olduğundan toplantıya katılmadı. Diğer Meclis Üyelerinin toplantıya katıldığı görüldü.

Bir önceki birleşimde alınan kararlara ilişkin tutanakta maddi hata olmadığı görüldü.

Yapılmış ve yapılmakta olan işler hakkında bilgi verildi.

Gündem dışı meclise sunulan konu olup olmadığı soruldu. AK Parti grubunun önerge verdiği görüldü.

Gündem dışı gelen “İlçemiz Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Bçvş. Bekir GÜNDÜZ’e fahri hemşehrilik beratı verilmesi” konulu önerge, gündeme alınması ve gündem öncesi görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem Dışı 1. Madde: AK Parti grubunun meclis başkanlığına sunduğu “İlçemiz Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Bçvş. Bekir GÜNDÜZ’e fahri hemşehrilik beratı verilmesini” konulu önerge okundu. Konu hakkında görüş talep eden olmadı. Yapılan görüşmede;

İlçemiz Jandarma Komutanı iken naklen Diyarbakır Jandarma Alay Komutanlığı emrine verilen Jandarma Kıdemli Bçvş. Bekir GÜNDÜZ şehrimizde ve bölgemizde güvenlik alanında bölge kırsalında pkk yapılanması ile ilgili ciddi çalışmaları olmuş, adeta bir Vakfıkebir sevdalısı olarak Vakfıkebir’e olan sevgisini her ortamda dile getirmiş davranışları ile de ortaya koymuştur. Bu vesile ile Sayın Bekir GÜNDÜZ’e “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesi meclisimizce oybirliğiyle kabul edildi. (Karar 1)

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin 2. Maddesi: Dilek ve Temenniler. Konuşma talebi olmadı.

Gündemin 3. Maddesi: Kapanış. Başkan, Gündemde görüşülecek başka madde yok Temmuz 2019 toplantısı için 03.07.2019 Çarşamba günü saat 14.00’te toplanmak üzere toplantıya son verildi. 12.06.2019

Enver İSKENDEROĞLU Havva KURT Yusuf SAĞLAM

Meclis Birinci Başkan V. Kâtip Kâtip